zondag 20 mei 2018

PUURGELUL 26 met o.a. Leon Verdonschot, Martijn Koning, Roel C. Verburg en veel meer

Leon Verdonschot, Martijn Koning, Jeffrey Spalburg, Henk Koolen, Johan Kampman, Roel C. Verburg, Riza Tisserand en Cyril Directie.

Menig Hagenees heeft geen enkele uitleg over Puur Gelul nodig, maar voor nieuwkomers vertellen we graag wat hen te wachten staat: PUUR GELUL is een avond vol overdonderend zinloos verbaal geweld. Punt. Een bonte verzameling van schrijvers, sprekers, verhalenvertellers, dichters, rappers en stand-uppers komen uit het hele land naar Den Haag om de literatuur een ‘boost’ te geven. Compleet voorzien van een nieuwe woordenschat en darmverkrampingen van het lachen sturen we je na afloop weer de straat op.

Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Verwacht de enige echte: Leon Verdonschot, Martijn Koning, Jeffrey Spalburg, Henk Koolen én Padoem Patsss namen: Johan Kampman, Roel C. Verburg, Riza Tisserand en Cyril Directie.

De eerste naam is direct een hele bekende, want de Limburgse journalist, presentator, schrijver, radiomaker, regisseur en columnist Leon Verdonschot is vaste gast van Puur Gelul. Ook verwacht wordt stand-upcomedian, cabaretier, columnist en tekstschrijver Martijn Koning, die harde grappen afwisselt met licht absurdisme. Wat hij nodig heeft om uren los te gaan? Alleen een microfoon, een kruk en een paar glazen water. Parool oordeelde een voorstelling met ****: “Energieker, scherper, hongeriger. Dat merk je vooral tijdens zijn heerlijke interactie met de zaal, die bijna elke keer tot een goedgeplaatste opmerking leidt. Ook prettig: Koning wisselt zijn harde grappen af met licht absurdisme.”

Een andere multi-getalenteerde gast is zanger, acteur, stand-upcomedian, tekstschrijver en cabaretier Jeffrey Spalburg! Theater en muziek zijn zijn grote liefdes. Jeffrey vormde jarenlang een duo met Najib Amhali en schreef teksten voor Jörgen Raymann. Er valt genoeg te vertellen over deze man, maar eigenlijk moet je het gewoon meemaken.

De grenzen van de beschaving worden regelmatig opgezocht door muzikant en schrijver André Manuel. Hij won diverse prijzen zoals de Persoonlijkheidsprijs op Camaretten en de cabaretprijs Poelifinario voor zijn programma ‘Het geval apart’.

Rapper, Cabaretier en radio-dj Riza Tisserand mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Zijn carrière loopt alweer 17 (!) jaar, en niet voor niks. Hij is rapper, FunX presentator en cabaretier onder andere bij het populaire t.v. programma Padoem Patss op NPO 3. Momenteel is hij druk bezig met zijn avondvullende show ‘Zomaar’, wat een groot succes is. Voorproefje? Zijn Twitter geeft een indruk.

Taalvirtuoos Johan Kampman grapt, presenteert, schrijft, bedenkt, rijmt en festivalt. Als hij niet bij Padoem Patsss op het podium staat, organiseert hij het leukste festival van de uithoek: de Zwarte Cross. Je herkent hem aan zijn charmante Twentse dialect of aan zijn altijd scorende limericks.

Gitaar-comedian Roel C. Verburg is één van de weinige comedians die stand-up comedy combineert met muziek en heeft dan ook veel grappige liedjes op zijn naam. Verder heeft hij twee avondvullende cabaretshows en  is hij koning van de one-liners bij Padoem Patss.

Ook één van de bekendste drummers van Nederland, Cyril Directie, joint het gezelschap voor deze avond. Behalve dat hij samenwerkt met o.a. Kane, Waylon en Postman, voorziet hij nu ook alle oneliners van een stevige drum.

Hagenees Karel Kanits is zowel schrijver als voordrachtkunstenaar. Met het gezelschap Puur Gelul laat hij Nederland weten wat Haagse humor inhoudt. Tevens uit Den Haag en op het programma, is de nieuwe nachtburgemeester van Den Haag, Sjoerd van Schuylenburg.

Presentatie en muzikale omlijsting van deze editie van Puur Gelul is in handen van Henk Koolen. Na jarenlang droogoefenen als presentator van Lowlands, Metropolis, Crossing Border, Waterpop, Grote Prijs van Nederland en Haagse Koniginnenach komt nu eindelijk zijn grote droom uit: DJ/MC op het enige echte Haagse slagveld van zinloos woordgeweld. Niet slecht voor een in Brabant geboren Rotterdammer.

Een wisselend circus van taalvirtuozen, met als gezamenlijk doel de rock ’n’ roll van het woord naar de mensen te brengen en hen zo een mooie avond en kramp in de lachspieren te bezorgen.

Lilianne Laan, 3voor12