zondag 20 mei 2018

PUURGELUL 26

Leon Verdonschot, Martijn Koning, Jeffrey Spalburg, Henk Koolen én Padoem Patsss met Howard Komproe, Johan Kampman, Roel C. Verburg, Riza Tisserand en Cyril Directie.
Menig Hagenees heeft geen enkele uitleg over Puur Gelul nodig, maar voor nieuwkomers vertellen we graag wat hen te wachten staat: PUUR GELUL is een avond vol overdonderend zinloos verbaal geweld. Punt. Een bonte verzameling van schrijvers, sprekers, verhalenvertellers, dichters, rappers en stand-uppers komen uit het hele land naar Den Haag om de literatuur een ‘boost’ te geven. Compleet voorzien van een nieuwe woordenschat en darmverkrampingen van het lachen sturen we je na afloop weer de straat op.

Presentatie en muzikale omlijsting van deze editie van Puur Gelul is in handen van Henk Koolen. Na jarenlang droogoefenen als presentator van Lowlands, Metropolis, Crossing Border, Waterpop, Grote Prijs van Nederland en Haagse Koniginnenach komt nu eindelijk zijn grote droom uit: DJ/MC op het enige echte Haagse slagveld van zinloos woordgeweld. Niet slecht voor een in Brabant geboren Rotterdammer.

Onder bezielende leiding van ras-Hagenees Boozy is Puur Gelul al meer dan tien jaar een begrip in Den Haag.

Koop tickets

*incl € 2,50 servicekosten

Verwacht de enige echte: Leon Verdonschot, Martijn Koning, Jeffrey Spalburg, Henk Koolen én Padoem Patsss namen: Howard Komproe, Johan Kampman, Roel C. Verburg, Riza Tisserand en Cyril Directie.

De Limburgse journalist, presentator, schrijver, radiomaker, regisseur en columnist Leon Verdonschot heeft al een aardige carrière opgebouwd. Zijn successen zijn bijna niet te beschrijven. Misschien moet je er gewoon bij zijn. We zijn blij hem te gast te hebben.

En dat is nog niet alles, ook Nederlandse stand-upcomedian, cabaretier, columnist en tekstschrijver Martijn Koning gaat ons ongetwijfeld overspoelen met zijn gelul. Hij doet het op zijn manier. Het enige wat hij nodig heeft, is een microfoon, een kruk en een paar glazen water. Dan kan hij uren los gaan.

Een andere multi-getalenteerde gast is zanger, acteur, stand-upcomedian, tekstschrijver en cabaretier Jeffrey Spalburg! Theater en muziek zijn zijn grote liefdes. Jeffrey heeft jaren samengewerkt met Najib Amhali, waarmee hij Brsothers Of Showbizz vormde. Er valt genoeg te vertellen over deze man, maar eigenlijk moet je het gewoon meemaken.

Rapper, Cabaretier en radio-dj Riza Tisserand mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Zijn carrière loopt alweer 17 (!) jaar, en niet voor niks. Momenteel is hij druk bezig met zijn avondvullende show ‘Zomaar’, wat een groot succes is. Voorproefje? Zijn Twitter geeft een indruk.

Onze gasten van Padoem Patsss:

Let me introduce you to Howard Komproe! De presentator en het creatieve brein achter Padoem Patsss. De cabaretier begon ermee in een Amsterdams café, en uiteindelijk groeide het uit tot een eigen programma op televisie en optredens op Lowlands!

Johan Kampman grapt, presenteert, schrijft, bedenkt, rijmt en festivalt. Als hij niet bij Padoem Patsss op het podium staat, organiseert hij het leukste festival van de uithoek: de Zwarte Cross. Je herkent hem aan zijn charmante Twentse dialect of aan zijn altijd scorende limericks.

Gitaar-comedian Roel C. Verburg heeft veel grappige liedjes op zijn naam. Verder heeft hij twee avondvullende cabaretshows, twee albums en speelt hij elke vrijdag een liedje op Veronica. Verder heeft hij talent in achterstevoren praten en middelmatig gitaarspelen.

Ook één van de bekendste drummers van Nederland, Cyril Directie, joint het gezelschap voor deze avond. Behalve dat hij samenwerkt met o.a. Kane, Waylon en Postman, voorziet hij nu ook alle oneliners van de comedians met zijn beroemde Padoem Patsss.

Een wisselend circus van taalvirtuozen, met als gezamenlijk doel de rock ’n’ roll van het woord naar de mensen te brengen en hen zo een mooie avond en kramp in de lachspieren te bezorgen.

Lilianne Laan, 3voor12

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.