zondag 8 november 2020

PUUR GELUL 30 [nieuwe datum]

In verband met Coronavirus maatregelen is de show verplaatst naar de datum 8 november 2020. Reeds gekochte tickets blijven geldig en ticketkopers hebben als het goed is een mail ontvangen. Meer informatie over je tickets, tegoeden en verplaatsingen kun je hier vinden.

puur gelul
wachtlijst
  • € 15,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Menig Hagenees heeft geen enkele uitleg over Puur Gelul nodig, maar voor nieuwkomers vertellen we graag wat hen te wachten staat: Puur Gelul is een avond vol overdonderend zinloos verbaal geweld. Punt. Een bonte verzameling van schrijvers, sprekers, verhalenvertellers, dichters, rappers en stand-uppers uit het hele land komen  naar Den Haag om de literatuur een ‘boost’ te geven. Compleet voorzien van een nieuwe woordenschat en darmverkrampingen van het lachen sturen we je na afloop weer de straat op.

We pakken groots uit deze 30e editie en wel met de volgende namen:

Harrie Jekkers // Sjaak Bral // Charly Lownoise // Nabil Aoulad Ayad // René van Meurs // Maarten Spanjer

Medeoprichter van Klein Orkest Harrie Jekkers begon zijn carrière als cabaratier in 1985 nadat de muziekgroep uit elkaar viel. Inmiddels heeft hij negen theatershows op zijn naam staan, met ‘Achter de duinen‘ als meest recente tour. “Het fijne aan dit opgewekte en nostalgische theaterconcert is dat Harrie Jekkers de tijd neemt voor geestige anekdoten over zijn bandje. Hij geeft zijn publiek precies waarvoor het is gekomen”, aldus de Telegraaf.

Sjaak Bral is een Nederlandse presentator, schrijver, cabaretier en radiomaker. Met zijn show ‘’Broodje Bral’’ is hij dagelijks te horen op Radio West. Serieuze kwesties aansnijden met een flinke dosis humor, dat is iets waar Bral in uitblinkt. In 2017 was hij nog de aangewezen man voor een oudejaarsconference, welke rap van tong, scherp en superactueel was, aldus de Telegraaf. “Getapt en filosofisch tegelijk”, aldus NRC.

Ramon Roelofs, a.k.a. Charly Lownoise is een Haagse hardcoreproducent. In 2007 bracht hij zijn autobiografie ‘Autobiografie van een dj‘ uit. Ditmaal komt hij zijn nieuwe boek presenteren.

Alleskunner Nabil Aoulad Ayad is acteur, beatboxer en cabaratier. Hij speelde in verschillende series zoals ONM en De Co-assistent en daarnaast was hij twee seizoenen te zien in improvisatieshow Alpacas. In 2015 besloot Nabil zich in te schrijven voor het Leids Cabaretfestival en kort daarna ging hij het theater in met zijn eerste show ‘Tijdmachine’, een nostalgisch programma over de zorgeloze jaren 90. Zijn tweede show ‘Monopoly’ is nog tot mei 2020 te zien in het theater.

René van Meurs is stand-up comedian, cabaretier en tekstschrijver. Meurs is bekend van Comedytrain en winnaar van de jury- en publieksprijs van Cameretten. In 2010 tourde hij met Theo Maassen als support-act. Inmiddels is hij al een lange tijd op eigen theatertour, genaamd ‘Hunkert’, waar hij spreekt over wat het eigenlijk betekent om lief te hebben, te houden en te verliezen? Prachtige verhalen vol mooie inzichten, hilarische improvisaties en bovenal: enorm veel goede grappen.

Maarten Spanjer loopt al een tijdje mee. Als acteur en als schrijver heeft de Amsterdammer al flink wat op zijn palmares. Het bekendst werd Spanjer met het programma Taxi, waarin hij vermomd als taxichauffeur gesprekken met mensen hield tijdens de rit. Maar ook zijn boek ‘Spanjer In Stukken’ uit 2016 is bekend. In deze bundel staan korte verhalen en anekdotes van Spanjer.

Corona-proof ervaring
PAARD wil bezoekers een Corona-proof ervaring bieden. Hiervoor volgen we het protocol van Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals en zijn er aangepaste huisregels. Dit houdt in dat bij binnenkomst er een aantal vragen wordt gesteld omtrent de gezondheid, zodat bezoekers en personeel geen risico lopen. Tevens is er een veilige 1.5 meter-routing opgezet voor publiek. Er zijn verschillende desinfectie-posten over het pand verdeeld voor de bezoekers en personeel. In de 1.5 meter seated zaalindeling is rekening gehouden met solo en duo zitplaatsen. Een aantal dagen voor de show ontvangen de bezoekers de meest up-to-date informatie omtrent het bezoek aan PAARD. Ook de bezoeker zelf speelt een belangrijke rol om een avond Corona-proof te laten verlopen. Dit betekent dat er niet gedanst, geroepen, gefloten of meegezongen mag worden. Wel kun je een drankje drinken, zittend genieten, in je handen klappen of lekker meeknikken op de muziek. Het is even anders dan je gewend bent bij PAARD, maar samen kunnen we ervoor zorgen dat er toch op een veilige manier genoten kan worden van live-events.

Een wisselend circus van taalvirtuozen, met als gezamenlijk doel de rock ’n’ roll van het woord naar de mensen te brengen en hen zo een mooie avond en kramp in de lachspieren te bezorgen.

3voor12 Den Haag