zondag 27 oktober 2019

PUUR GELUL 29 met o.a. Jeroen Leenders, Rayen Panday, Hans van Breukelen

Menig Hagenees heeft geen enkele uitleg over Puur Gelul nodig, maar voor nieuwkomers vertellen we graag wat hen te wachten staat: Puur Gelul is een avond vol overdonderend zinloos verbaal geweld. Punt. Een bonte verzameling van schrijvers, sprekers, verhalenvertellers, dichters, rappers en stand-uppers komen uit het hele land naar Den Haag om de literatuur een ‘boost’ te geven. Compleet voorzien van een nieuwe woordenschat en darmverkrampingen van het lachen sturen we je na afloop weer de straat op.

Wie kun je verwachten deze editie? Nou, niemand minder dan de volgende namen:

Vincent Bijlo // Jeroen Leenders // Erik van Muiswinkel // Hans van Breukelen // Rayen Panday //
En vaste waarden: Karel Kanits // DJ/MC Henk Koolen // The Sissies // Boozy // Bram van der Velden // Bert Kleijweg

puur gelul
Archief
  • € 10,00
  • € 12,50
  • € 12,50
  • € 15,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

We zaten erop te wachten hoor; Hans van Breukelen tijdens Puur Gelul #29! Als keeper van PSV won hij zes keer het landskampioenschap en werd na zijn loopbaan als speler technisch directeur van de KNVB. Dat de Utrechtenaar geen man van opgeven is heeft hij wel bewezen en zijn ‘24 vellen’ is dan ook niet alleen voor topsporters, maar voor iedereen die een optimale prestatie wil leveren. Om te pieken moet je ook kunnen falen en die menselijke kant zal hij, tussen het gezever van de andere komedianten, voor het Haagse publiek durven tonen.

Als we zijn website moeten geloven geeft Jeroen Leenders niets om de prijzen en shows die worden genoemd op zijn Wikipedia-pagina, toch wil hij hier graag bij benoemen dat deze opsomming onvolledig is. Heb vooral geen verwachtingen, want teleurstellingen zijn er ook en daar is Jeroen gelukkig heel erg open over. Als een grap goed aankomt is hij minstens net zo verbaasd als jij. Pure, ruwe en totaal gestoorde visie op de mens en maatschappij. “Superieure stand-up comedy met een gitzwart randje” (Het Nieuwsblad) “Gek en geniaal.” (De Redactie)

Rechten studeren? Dat was even ietwat te serieus voor Rayen Panday. Een carrière-switch naar comedy was de perfecte keuze, want inmiddels is hij tekstschrijver voor de bekende shows ‘Rayman is laat’ en ‘De Dino show’.  Zijn spitse grappen, waarin hij iedereen op de hak neemt, liet hij zelf horen in succesvolle voorstellingen  ‘Niet Verder Vertellen’, direct opgevolgd door zijn nieuwe show ‘Fenomeen’.  En die laatste titel mag wat ons betreft gerust op hemzelf slaan.

Hagenees Karel Kanits is zowel schrijver als voordrachtkunstenaar. Met het gezelschap Puur Gelul laat hij Nederland weten wat Haagse humor inhoudt!

 

 

Een wisselend circus van taalvirtuozen, met als gezamenlijk doel de rock ’n’ roll van het woord naar de mensen te brengen en hen zo een mooie avond en kramp in de lachspieren te bezorgen.

Lilianne Laan, 3voor12