zondag 19 mei 2019

PUUR GELUL 28 met o.a. Sander van de Pavert (LUCKY TV), Rinus Gerritsen, Martijn Koning en meer

Menig Hagenees heeft geen enkele uitleg over Puur Gelul nodig, maar voor nieuwkomers vertellen we graag wat hen te wachten staat: PUUR GELUL is een avond vol overdonderend zinloos verbaal geweld. Punt. Een bonte verzameling van schrijvers, sprekers, verhalenvertellers, dichters, rappers en stand-uppers komen uit het hele land naar Den Haag om de literatuur een ‘boost’ te geven. Compleet voorzien van een nieuwe woordenschat en darmverkrampingen van het lachen sturen we je na afloop weer de straat op.

Wie kun je verwachten deze editie? Nou, niemand minder dan de volgende namen: Sander van de Pavert (Lucky TV), Rinus Gerritsen, Martijn Koning, Jeroen Leenders, Martijn Oosterhuis, Teun van Den Elzen, Nabil Aoulad Ayad, Karel Kanits, en meer!

Archief
  • € 12,50
  • € 12,50
  • € 15,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

Hoppa, weer een mooie toevoeging! In de woorden van Hans Teeuwen is Mr Lucky TV Sander van de Pavert “Het enige leuke op de Nederlandse televisie”  Met zijn vlijmscherpe en vooral hilarische filmpjes spant hij de kroon van satirische tv. Wekelijks neemt hij menig BN’er en internationale celebrity op de hak, waarbij zelfs koning Willy en Lady GaGa en niet gespaard blijven. ‘Ik geniet ervan om aandacht te trekken en een beetje te ouwehoeren’. Geknipt voor de 28e editie van Puur Gelul dachten wij maar zo!

Met trots voegen we Rinus Gerritsen toe aan de line-up. De Haagse bassist maakt sinds 1961 naam en faam met zijn wereldwijd geroemde band Golden Earring. In binnen en buitenland prijkt de band al jaren hoog in de hitlijsten en heeft maar liefst meer dan 30 platina en gouden platen op hun naam staan. Naast basgitaar speelt deze muzikale duizendpoot ook een tal van andere instrumenten, schrijft hij columns voor het tijdschrift De Bassist en opende hij in 1985 de iconische muziekwinkel Rock Palace in Den Haag. Een unieke kans om een zwaargewicht uit de muziekindustrie aan het woord te zien.

Verwacht wordt stand-upcomedian, cabaretier, columnist en tekstschrijver Martijn Koning, die harde grappen afwisselt met licht absurdisme. Wat hij nodig heeft om uren los te gaan? Alleen een microfoon, een kruk en een paar glazen water. Parool oordeelde een voorstelling met ****: “Energieker, scherper, hongeriger. Dat merk je vooral tijdens zijn heerlijke interactie met de zaal, die bijna elke keer tot een goedgeplaatste opmerking leidt. Ook prettig: Koning wisselt zijn harde grappen af met licht absurdisme.”

Als we zijn website moeten geloven geeft Jeroen Leenders niets om de prijzen en shows die worden genoemd op zijn Wikipedia pagina, toch wil hij hier graag bij benoemen dat deze opsomming onvolledig is. Heb vooral geen verwachtingen, want teleurstellingen zijn er ook en daar is Jeroen gelukkig heel erg open over. Als een grap goed aan komt is hij minstens net zo verbaasd als jij. Pure, ruwe en totaal gestoorde visie op de mens en maatschappij. “Superieure stand-up comedy met een gitzwart randje” (Het Nieuwsblad) “Gek en geniaal.” (De Redactie)

Een wisselend circus van taalvirtuozen, met als gezamenlijk doel de rock ’n’ roll van het woord naar de mensen te brengen en hen zo een mooie avond en kramp in de lachspieren te bezorgen.

Lilianne Laan, 3voor12