zondag 19 november 2017

PUUR GELUL #25 met o.a Kluun, Arie Koomen en Saskia Noort

Let op: Puur Gelul begint om 20:15
Menig Hagenees heeft geen enkele uitleg over Puur Gelul nodig, maar voor nieuwkomers vertellen we graag wat hen te wachten staat: PUUR GELUL is een avond vol overdonderend zinloos verbaal geweld. Punt. Een bonte verzameling van schrijvers, sprekers, verhalenvertellers, dichters, rappers en stand-uppers komen uit het hele land naar Den Haag om de literatuur een ‘boost’ te geven. Compleet voorzien van een nieuwe woordenschat en darmverkrampingen van het lachen sturen we je na afloop weer de straat op.

Onder bezielende leiding van ras-Hagenees Boozy is Puur Gelul al meer dan tien jaar een begrip in Den Haag. Deze editie kunnen we genieten van Kluun, Martijn Koning, Marcel van Roosmalen, Soundos El Ahmadi, Arie Koomen, Saskia Noort,  Stella Bergsma en Bernd Gansebev.

Archief
  • € 15,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:15

*incl € 2,50 servicekosten

Kluun
In 2001 verloor hij zijn eerste vrouw Judith op 36-jarige leeftijd aan kanker. Hij verkocht zijn marketingbureau, vertrok met zijn 3-jarige dochter naar Australië en verwerkte zijn ervaringen in zijn debuutroman Komt een vrouw bij de dokter (2003).  In Nederland is het boek de best verkochte Nederlandse debuutroman aller tijden. Buiten zijn boeken kun je hem ook kennen als (oud)columnist bij ‘de Pers’.

Soundos El Ahmadi
Je kent haar misschien van haar gevatte opmerkingen bij Wie is de Mol?, maar dit tv seizoen is de comédienne de absolute heldin bij Expeditie Robinson. We hebben het natuurlijk over Soundos! “Met haar innemen de persoonlijkheid, grote verteltalent en droogkomische, tikkeltje cynische humor, weet Soundos van begin tot eind te boeien – Theaterkrant”. 19 november steelt ze ook jullie harten bij Puur Gelul #25.

Arie Koomen
Arie Koomen is meester van de spontane grappen: zo was improviseren het centrale uitgangspunt in de optredens van cabaretduo Arie en Sylvester en natuurlijk ook bij het razend populaire BNN programma De Lama’s. Samen met Edo Brunner maakte hij onlangs de theater voorstelling ‘E&A is toch voordeliger’ vol absurdistische crosstalks. We zijn razendnieuwsgierig wat hij Den Haag te vertellen heeft!

Saskia Noort
Saskia Noort is schrijfster en columniste. Sinds begin jaren negentig werkte ze als redacteur voor een groot aantal bladen waaronder Viva, Marie Claire en TopSanté en tegenwoordig schrijft ze een column in LINDA. Van haar boeken werden ruim 3 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater. Ook haar laatste roman, Huidpijn, werd lovend ontvangen en was een van de best verkochte boeken van 2016.

Stella Bergsma
Ze is opiniemaaktster, schrijfster, frontvrouw van de band Einsteinbarbie en ze is de bedenkster van de term ‘sletvrees’: ‘’de angst en het schuldgevoel bij hedendaagse vrouwen rondom het uiten van hun seksualiteit’’. In maart 2016 verscheen bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar Bergsma’s debuutroman Pussy Album, een spraakmakend boek, dat haar in één klap op de kaart zette in literair Nederland. Stella schrijft daarnaast columns voor onder meer de Volkskrant, HP/De Tijd, NTR, Opzij en Linda.

Bernd Gansebev
Hij is de zanger/ CEO van de Kraaien, presentator bij Eurosport, verzorgt de vocals bij Kraak & Smaak en hij is echt mega Haags, we hebben het over niemand minder Bernd Gansebev. Hij komt ook een duit in het zakje doen van Puur Gelul #25, Lekkah!