zondag 10 juni 2018

PUBLIC IMAGE LTD. PRE-SALE

We weten (bijna) allemaal welke weg John Lydon heeft afgelegd – als zanger van de punkgroep The Sex Pistols stond hij immers aan de wieg van de Engelse punkbeweging. Hard en confronterend, met vlammende gitaren en een nadruk op passie en woede die belangrijker was dan techniek. Dan Public Image Ltd: daar leek de punk wonderlijk te versmelten met technisch sterke muziek. Want dát is de band die Johnny Rotten, dan John Lydon genoemd, samen met Keith Levene (ex-The Clash) opricht na het uiteenvallen van The Sex Pistols. Postpunk in zijn beste vorm, noemen wij dat gerust.

Archief
  • € 27,50
  • € 27,50
  • € 30,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Naar eigen zeggen is dit de band van zijn hart: op het podium sneert de Brit, verbluffend geloofwaardig, vanuit zijn tenen. Public Image Ltd brengt wellicht een introverter, persoonlijker en wellicht minder rauw geluid, maar nog altijd met dat bijna pesterige punktoontje van John waarmee hij lekker tegen de wereld aanschopt. Uiteindelijk blijkt het één van de meest invloedrijke en controversiële bands allertijden, met klassieke albums als Public Image en Metal Box als erfgoed en ‘This Is Not A Lovesong’ en ‘Rise’ als bekendste hits.

Die succesformule van diepe bass, strakke drums en ontregelde zang was toen experimenteel, maar overtuigt nog altijd.

May the road rise with you!

At the heart of it all is Lydon’s vocal, as sharp and efficient as a can opener, still a spine-shivering delight to hear performing live.

Seattle Times

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur