woensdag 6 februari 2019

Fluister presents: POPPY ACKROYD

Alex Stolze

19:30 deur open
20:00 voorprogramma Alex Stolze
21:00 Poppy Ackroyd

De Londense Poppy Ackroyd is klassiek geschoold violist en pianiste. Hiernaast was Poppy al jong gefascineerd door elektronische muziek, wat ervoor heeft gezorgd dat zij een eigen stijl binnen het componeren heeft gevonden. Zo combineert ze het eigentijdse geluid van haar keyboard met het klassiek geluid van haar piano en viool. Door verschillende technieken te gebruiken creëert Ackroyd de illusie van een volledig orkest, met enkel een paar instrumenten.

elektronischklassiekWe Are Public
Archief
  • € 17,50
  • € 17,50
  • € 20,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

De intelligente artieste maakt gebruik van opnames van ge-improviseerde piano stukken, plaatst deze in andere volgordes en manipuleert het geluid digitaal. Het resultaat hiervan is een fantastische fusie van akoestisch en elektronisch in een post-klassieke setting.

Violist, componist en producer Alex Stolze zal het voorprogramma verzorgen op 6 februari. Eerder dit jaar kwam zijn nieuwste album ‘Outermost Edge’ uit bij Nonostar Records.  Alex beweegt moeiteloos tussen modern klassiek en een elektronische sound met het nieuwe album. Een optreden waarbij hij met zijn unieke, op maat gemaakte vijfsnarige elektro-akoestische viool speelt. Alex wordt ondersteund op de piano en electronics door Ben Osborn.

Fluister X Paard: Fluister is een initiatief voor intense luistermuziek.

 

“Resolve puts her comfortably on par with neo-classical giants Nils Frahm, Max Richter and Hauschka.”

**** MOJO

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur