PITOU

woensdag 25 oktober 2023 2023

De muzikale ontwaking van de Nederlandse artiest Pitou kwam uit een onverwachte hoek. Op jonge leeftijd ontwikkelde ze een onverklaarbare obsessie met klassieke muziek – haar vader vond haar vaak gehurkt bij de radio, scrollend door zenders op zoek naar orkestrale geluiden en koren. Vanaf haar negende begon Pitou te zingen in een kinderkoor en voor dat ze het wist trad ze op bij de doop van Prinses Amalia met de Matthäus Passion. “Samen zingen met andere zangers, samen harmonieën maken, gaf me het gevoel dat ik leefde”.

indie folk
archief
  • €18,00 *
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Het is een herinnering die blijft inspireren. Big Tear, haar langverwachte debuutalbum, is een rijke, onverschrokken creatieve verzameling aan alternatieve popsongs die put uit haar klassieke achtergrond. Onverwachte harmonieën en songstructuren, vocale gelaagdheid, loops, weemoedige melodieën en klassieke instrumenten wervelen allemaal samen op stijlvolle, slimme manieren.

Support: La Loye

Terwijl de alt-folk van la loye vaak als lo-fi of ongepolijst wordt omschreven, zit het project rond de 26-jarige Lieke Heusinkveld vol verborgen details in zowel klank als woord. la loye verkent niet de gebaande paden van het menselijk bewustzijn, maar dwaalt langs spannende olifantenpaden, donkere wildgroei en prachtige open vlaktes. Net als Elliott Smith, Mount Eerie, Radiohead en Big Thief graaft Heusinkveld diep in haar reserves om rauwe emotie vorm te geven met frisse, soms zeer speelse invalshoeken. Bij vlagen beklemmende muziek, maar vooral prachtig.