donderdag 27 februari 2020

Picked by Paardcafé

PAARD, Paardcafé en Popradar Den Haag presenteren tijdens deze splinternieuwe showcase-avond de aanstormende festivalacts van 2020.

In Paardcafé komen jaarlijks superveel bands langs. De programmeurs zien dan ook vrij snel wie de sterren van de toekomst zullen zijn. Speciaal daarom is er nu Picked By Paardcafé, een zestal artiesten die hoge ogen hebben gegooid en nu door kunnen naar de festivals. De zes gelukkige acts worden op deze showcase-avond gepresenteerd aan verschillende boekers van Haagse festivals én aan jullie; het festivalpubliek.

Dus without further ado de namen die deze avond op de planken zullen staan: The Depression ClubCallkoenTouschThe Great CommunicatorsRachman and Band en PEACH. Daar houdt het niet op want als het hoofdprogramma klaar is, kan er gedanst worden bij de DJ-set van #Ponypack, het DJ-team van de programmeurs van Paardcafé.

Archief
  • Paardcafé
  • 18:30
  • 19:00

Callkoen
Er is iets mis met je uitgaanspatroon en dat voel je. Je begint er achter te komen dat feestjes saai zijn. Als je denkt dat het komt doordat je op leeftijd bent, heb je het fout. Sinds je een keer naar Callkoen bent geweest is geen feest meer hetzelfde. Met catchy loopjes van gitaristenduo Koen en Casper, de zwoele stem van zanger Fons, sappige backing vocals van toetsenist Maarten, diepe tonen van bassist Cyp en stevige beats van drummer Vincent maakt Callkoen van elk optreden een feest om nooit te vergeten. Met invloeden van reggae, ska, balkan en metal(?!) zorgt Callkoen ervoor dat jij tegen je lichaam moet strijden om niet te dansen. Ga op in de magische flows van en beleef een nieuwe dimensie van het feesten.

PEACH.
Vers, sappig, pit. Vaak rauw, dan weer gevoelig en zoet. Spijkerhard en toch fluisterzacht. Dat is Peach. Muziek zoals je nog niet eerder hebt beleefd. Kom naar een show en laat je meeslepen door de dynamiek van de drie eigenzinnige mannen. De band is geïnspireerd door Weezer, Beach Boys, Beatles maar ook door hedendaagse bands als Dinosaur Pile Up, The Wombats, Hippocampus en The Strokes, om maar wat te noemen. Momenteel is  band in de studio in om een hagelnieuw album op te nemen.

The Depression Club
Hard, groots, meeslepend en alles verwoestend, ‘like lumbering giants in a shameful parade’, zoals Josh Homme ooit zong. Zo valt The Depression Club het best te omschrijven. Een op de HBA gevormde formatie met gitaar-gedreven songs ala Queens of The Stone Age. Gehuld in versleten pakken brengen zij hun moderne rock met een melancholisch randje ten gehore, gevuld met beukende riffs, bombastische zang en eigenwijze arrangementen. Een theatrale live-show met gevoel voor drama, gebracht door 4 weemoedige zielen die volledig opleven en alles geven vanaf de eerste noot.

Rachman
Wanneer je naar Rachmans muziek luistert, vallen je eerst de invloeden van folk, blues en soul op. Maar als je met meer aandacht luistert, openbaren meerdere lagen van de muziek zichzelf. De heldere melodieën, het gedetailleerde tokkelen en de teksten die een sfeer neerzetten waarin je eindeloos kan blijven ronddwalen. Rachmans kunde draait helemaal om het lied, geïnspireerd door zijn muzikale helden en het dagelijkse ritme van zijn stad Den Haag, creëert hij kleine liederen met grote intentie, liederen die het leven vieren.

Tousch
TOUSCH is een vierkoppige garage rock ’n roll formatie met wortels in Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Notoir om hun sterkte frontvrouw, ’geen poespas’ houding en energieke liveshows, heeft de band zichzelf in korte tijd bewezen als een onmiskenbare nieuwe entiteit in de Nederlandse underground gitaarscene. Hun rauwe sound is geïnspireerd door bands als Ty Segall, Sonic Youth, Angel Olsen en The Dandy Warhols.

The Great Communicators
The Great Communicators hebben de speciale eigenschap om liefdevolle, hartverscheurende maalstromen te verzoenen met de nonchalante, eigenzinnige charme van college-rock. Dit Nederlandse sextet kan zelfs de zwaarste spirituele malaise hanteren met een sluw zelfvertrouwen. Met Arend Dijkstra en Shawnee Erfmann als front, brengen The Great Communicators indringende indie-parels voort die je meenemen op een wervelende joyride langs de kust. Het podium is waar de speelse energie van de Communicators het helderst schijnt en produceert een euforisch, melodisch getij dat je pakt als afbeeldingen van het canvas van een surrealistisch schilderij.

 

“Vertrouw op ons. Wij vinden de juiste acts voor jullie festival.”

De programmeurs van Paardcafé