donderdag 2 mei 2019

PAULUSMA

Seewolf

Hij leek van de radar verdwenen, maar niets is minder waar: er kwam ‘even iets tussendoor’. Jelle Paulusma legde zijn laatste plaat in de vrieskast vanwege onverwacht groot succes met Her Majesty – de Crosby Stills Nash & Young- tribute-sensatie. Nu is het weer tijd voor zijn eigen werk, een nieuwe plaat (‘Somehow Anyhow.’) en een nieuwe tour! De oud-frontman van Darryl-Ann keert terug naar het PAARD en daar zijn we heel blij mee! Westcoastpop, uitmuntende sixties psychedelica, donkere, melancholische ballades: je ziet het allemaal live op 2 mei.

Pop/Rocksinger-songwriterwest-coast pop
Archief
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Het is niet de eerste keer dat Paulusma z’n solowerk op de plank heeft gelegd voor meer actuele projecten. Zo was daar in 2014 een langverwachte reünietour van Daryll-Ann, dé indiepop-prinsen van de jaren ‘90. De band verkocht twintig jaar na dato in no time alle zalen uit en frontman Paulusma vond ook toen dat zijn soloplaat (volgens Het Parool ‘Nederlandse rockplaat van het jaar’) kon wachten.“Ik neem m’n tijd om een plaat te maken, dus die slinger ik niet zomaar de wereld in, alleen omdat ‘ie af is. Daar wil ik op z’n minst de aandacht aan besteden die het verdient.”

SUPPORT
Alternatieve pop-rock met een pyschedelisch randje, gebrouwen in ons eigen hoge noorden. De Friese mannen van Seewolf hebben potentie tot ver over de grens. De debuutplaat ‘Moonwater’ is volledig analoog opgenomen en staat vol met huilende gitaren en diepe vocals. Op 2 mei zie je ze live in het voorprogramma van Paulusma.

De schier onvermoeibare popveteraan Paulusma, in Ermelo al actief in 1988, toont ook met het dynamische Pulling Weeds aan dat hij een van de meest authentieke singer-songwriters van ons land is.

OOR over ‘Pulling Weeds’