donderdag 5 maart 2020

Paardcafe: WRCKG Goodbye Show

To Adelaide & Trust Us We’re Liars

It’s time to put WRCKG to rest.

hardcoremetalrockGratis
Archief
  • Paardcafé
  • 20:00
  • 20:00
  • 23:30

Ongeveer zes jaar geleden begonnen ze WRCKG met weinig ervaring. Een eenvoudige zoektocht naar bandleden door Tim resulteerde in Wrckage en een paar jaar later WRCKG. We zijn dankbaar voor alles wat we met deze band hebben gedaan. Er zijn zoveel nieuwe plaatsen die we hebben ontdekt en de helft van Europa en het Verenigd Koninkrijk hebben gezien door ‘gewoon’ muziek te spelen was zo’n geweldige en enorme ervaring. We hebben drie EP’s en verschillende singles uitgebracht, Devil’s Pact is de laatste die we uitbrachten. We zijn dankbaar voor al je steun door de jaren heen door naar onze muziek te luisteren, naar onze shows te komen, merch te kopen of op een andere manier. We kunnen geen betere manier bedenken om dit hoofdstuk te beëindigen dan door WRCKG met jullie te vieren. Onze laatste show is op 5 maart in het Paardcafé in Den Haag. Er is geen slecht bloed tussen ons. Soms is het beter om iets los te laten en volledige kracht te geven aan iets nieuws.

 

 

Bij To Adelaide is het vuur altijd brandende. Beïnvloed door genres als hardcore en shoegaze zorgt het Tilburgse viertal voor een nieuw geluid dat resulteert in een eeuwig voortdurende intensiteit. Want hoewel hun muziek constant balanceert tussen het gevoel van een gebalde vuist en een terneergeslagen hoofd, is er nooit sprake van een simpele gulden middenweg. De band weet in hun nummers moeiteloos de muzikale nadruk te verleggen en kiest in elke situatie voor het uiterste. En dat werkt vurig, motiverend en tevens misleidend.

In tegenstelling tot de dromerige geluidsmuren van gitaristen Wessel van de Broek en Edward Rijkers en de energieke drumpartijen van Mex van Gestel zijn de teksten van frontman Luc Jeuken namelijk dikwijls nuchtere en directe observaties van de altijd maar zoekende twintiger. Over een realiteit die vaak veelbelovend lijkt maar vaker onvergolden uitpakt.

Diezelfde intensiteit is bovendien toe te passen op To Adelaides arbeidsethos. Sinds hun oprichting, zo’n twee jaar geleden, bracht de band al twee EP’s en een handjevol goed ontvangen singles uit. Daarnaast wisten de heren op eigen benen het Nederlandse punkcircuit te betreden door niet te schromen om op korte termijn een flink aantal shows te spelen.

Ondertussen resideren ze in hun zelfgebouwde studio in Tilburg, waar ze in eigen beheer hun nummers schrijven, produceren en uitbrengen. Voor het grotere werk kijkt To Adelaide echter over de grens; in september 2019 vertrok de groep naar het Franse Laval om met Amaury Sauvé (Birds In Row) hun debuutplaat op te nemen. En daarna gaan ze allemaal dood.

Trust Us We’re Liars is een vier koppige Metalcore/Post-Hardcore band uit Nederland. De band bestaat uit frontman Ward Fierst van Wijnandsbergen op vocals, Jonas Dooms op bass, en vocals, Luc van Dijk op drums, Niels van der Kraaij op gitaar.

Trust Us We’re Liars begon eind 2017 met het schrijven van hun EP ‘’Neophyte Vitae’’ en op 11 januari 2018 releasede de band hun eerste single met muziekvideo voor de plaat, genaamd “Swan Song”, die goed werd ontvangen. Op 1 feburari 2019 kwam de volledige EP uit met 6 songs erop. Sinds de EP release show in Leiden heeft de band in bijna heel het land hun muziek gespeeld, in onder andere Rotterdam, Amsterdam, Landgraaf, Almere en zelfs in Duitsland. De band heeft nog grote plannen en werkt hard aan hun pad en laat geen teken zien van versloming.

Trust Us We’re Liars zet een energieke show op met hard hittende riffs, eerlijke meeschreeuwbare lyrics, emotionele ambient leads en kamer-slopende breakdowns waarmee ze ervoor zorgen dat het publiek moeilijk stil zal kunnen staan.