donderdag 26 oktober 2023 8380

Paardcafé: LIDIJA STRIKA QUARTET

Lidija Strika (Kroatië) is een bassist en bandleider die liefde deelt voor muziek, beeldende kunst en taalkundige expressie. Opgegroeid in Zürich en Rijeka, een haven van culturele diversiteit met een rijke undergroundscene, was ze al vroeg verbonden met psychedelische rock uit de jaren 60, brit-pop, new wave, soul en later jazz.

JazzGratis
Archief
  • Café
  • 21:00
  • 22:00

Lidija streeft naar een geluid dat alles vertegenwoordigt wat haar als persoon en muzikant heeft gevormd; inspiratie uit muziek en natuur, levenservaringen, kennis over menselijke relaties, literatuur, kunst, geschiedenis.

Het kwartet is ontstaan uit het Gyoza Trio, met Niccolò Angioni op trompet en Emiliano Roca op gitaar, later vergezeld door de Leo Giger op drums. Tijdens de covid pandemie ging Lidija in een intens proces van componeren en arrangeren van bestaande composities van artiesten als Bobby Watson, Benny Golson, Paul Simon, Bill Frisell. De kwartet nam in het najaar van 2021 de eerste single ‘Mr Curfew’ op, en zijn van plan om hun eerste album in het voorjaar van 2023 uit te brengen.