vrijdag 31 mei 2019

Paardcafé: Faradays + THARE

We zijn hier allemaal maar tijdelijk, net als sneeuw dat naar beneden dwarrelt. Dus nu dat we hier toch zijn: laten we dansen voordat we de grond raken.

AlternativeelectronischPop/RockGratis
Archief
  • Paardcafé
  • 19:30
  • 20:00
  • 00:00

Faradays
Onder de naam Faradays schrijft songwriter en natuurkundige Karindra Perrier aan haar elektronische indiepop songs. Alles wat de muzikante en
wetenschapster doet is gedreven door nieuwsgierigheid, verwondering, en de drang om iets te maken. Haar ‘Faradays’ zijn de dagen van creatieve afzondering waarin ze aan haar songs werkt. Dromerige songs die je tegelijkertijd verdrietig en onoverwinnelijk laten voelen. Slechts één song had Faradays nodig om dit jaar een plekje te krijgen tussen de 3voor12 Talents van Popronde 2018. Ze toerden door heel Nederland met meer dan dertig shows, onder andere als support van Blaudzun en The Japanese House. Komend jaar zal hun debuut EP worden uitgebracht, die de band opnam met producer Simon Akkermans (Mister and Mississippi, Binkbeats, Bombay).

THARE
In de zomer van 2018 namen songwriter Quintus Drop en producer Troy Mackenbach een aantal demo’s op. Tijdens deze opnamesessie werden verschillende muzikale invloeden gecombineerd tot een nieuwe soundgenaamd THARE. Het afgelopen jaar heeft het duo een EP aan nieuw materiaal geschreven. De muziek uit zich in een gelaagde mix van elektropop, hiphop beat & sfeervolle synthesizers. De melodieën zijn mysterieus en dreigend. De meeslepende vocalen en hookslijken jezowel iets te willen vertellen als je te laten genieten.