Paardcafé: Driewieler & CHET

zaterdag 22 april 2023 2023

driewieler zag het levenslicht toen in november 2022 hun debuut EP ‘Relatietherapie’
uitkwam. Op deze EP schetsen ze voor velen bekende scenario’s uit het leven van drie twintigers met een turbulent liefdesleven. Dit alles in een jasje van pakkende zolderkamer pop met hier en daar een vleugje kleinkunst. Het nummer Wakker Dromen, de eerste single van driewielers debuut EP werd geschreven door Julia en Thomas en vervolgens opgenomen door Silas. Deze samenwerking verliep zo goed dat ze besloten om, met z’n drieën, verder te gaan met het schrijven en maken van muziek.

driewieler is een bijzondere combinatie van Conservatoriumstudenten. Thomas vond zijn muzikale roots in de fanfaremuziek terwijl Julia al een aantal jaren aan de weg timmert in de popscene. Silas, de jongste van het stel heeft de EP geproduceerd en is de drijvende multi instrumentale kracht achter het drietal.

Na de succesvolle EP release in November ‘22 en airplay op zak van radiostations als NPO3FM, NPO Radio 2, NPO Radio 5, NL-Music en lokale zenders speelde driewieler in het voorprogramma van Ernst Jansz (oprichter van de band ‘Doe Maar’) én live bij TV West, RTV Krimpenerwaard en Going Underground op Gouwestad FM. In Maart 2023 verzorgde driewieler het gehele voorprogramma van de clubtour van Van Dik Hout.

archief
  • Café
  • 20:00
  • 21:00
Nieuwsbrief

CHET

Chet is een Haagse muzikant. Na zijn opleiding aan het Koninklijk
Conservatorium is hij begonnen met het schrijven van eigen nummers. Op
gitaar is hij beïnvloed door o.a. Jeff Buckley, Lindsey Buckingham (Fleetwood
Mac) en Jeff Beck en tekstueel is hij geïnspireerd door artiesten als Tamino,
Paolo Nutini maar ook Doe Maar en Froukje.
Laat je meenemen naar zijn wereld van persoonlijke teksten en lang galmende
gitaargeluiden