vrijdag 11 november 2022

Paardcafé: Ann my guard + Kingfisher Sky

Ann my Guard (alternative metal) (HU/NL)
Het verhaal van Ann my Guard gaat terug tot 2007, toen Eszter Anna Baumann haar eerste demo opnam in haar geboortestad, Békéscsaba, Hongarije. De reis was niet gemakkelijk voor haar, maar geduld, hard werken en experimenteren vormden Ann my Guard tijdens de eerste jaren. Het internationale debuut kwam van het eerste volledige album genaamd Innocence Descent, dat in 2014 werd uitgebracht door het Noorse Smash Fabric Records en vervolgens in 2015 door het Britse indie-label Shamanize Records.

Ann my Guard toerde bijna twee maanden door Europa om het debuutalbum te promoten. Het tweede album getiteld Ourania werd uitgebracht op 13 januari 2017 op Rock’N’Growl Records. Ourania kreeg nog meer internationale feedback en werd gevolgd door een succesvolle Europese tour. Het derde album genaamd Moira werd op 11 oktober 2018 door het Nederlandse Painted Bass Records uitgebracht. Moira ontving de grootste een meest succesvolle internationale media-feedback. Het album werd zelfs genomineerd voor ‘Album Van Het Jaar’ bij de Hungarian Metal Awards. De release werd gevolgd door hun grootste Europese tournee. De band bracht hun vierde album Furia uit tijdens Corona-tijden, en gaf niet op om hun nieuwe nummers voor het publiek te spelen. Eindelijk, na 2 en een half jaar uitstellen van shows, kunnen ze dit najaar zowel de nieuwe nummers als de oude nummers presenteren aan hun fans.

gratis
  • Paardcafé
  • 20:00
  • 21:00
Kingfisher Sky (symphonic metal) (NL)
Het is 2001 als drummer Ivar de Graaf een gedurfde zet maakt en Within Temptation verlaat te midden van de internationale doorbraak van de band. De muzikant wilt zich volledig richten op de ontwikkeling van zijn eigen, muzikale werk en dit valt niet te combineren met het opkomende succes van Within Temptation. Samen met de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld neemt hij alle rust en tijd om composities te schrijven die niet aan een bepaald genre zijn gebonden. Het eindresultaat? Pakkende progmetal die bol staat van de folk invloeden en zelfs een vleugje soul bevat. Het wordt de basis van Kingfisher Sky. Na zijn rustige start raakte Kingfisher Sky al snel in een stroomversnelling. De release van debuutalbum ‘Hallway Of Dreams’ werd niet alleen in Europa succesvol uitgebracht, ook in Zuid-Amerika en Japan groeide de populariteit van de band. Een absolute aanrader voor liefhebbers van Porcupine Tree, Jethro Tull, Peter Gabriel, Kate Bush, Tori Amos, Cecilia Bartoli, Mother’s Finest, King’s X, Skunk Anansie, Mike Oldfield én Pink Floyd.