vrijdag 1 september 2017

PAARD VAN STAL FESTIVAL

GRATIS FESTIVAL VOOR SEIZOENSOPENING VAN PAARD

Met: Hausmagger | Amber Arcades | Palmbomen II | The Dubbeez | Boef | Jaskelis | Nana Adjoa | Pip Blom | BrandWerk | Afterparty: 80s 90s en nullies en dj’s Twice Upon A Time & JEANS
Op 1 september gooit Paard haar deuren weer open na een korte zomerstop. We knallen het nieuwe seizoen direct in met Paard van Stal festival: meer dan 10 live-acts en dikke afterparties waar je verdorie ook nog eens helemaal gratis heen kunt.  De veelzijdige line up is een weerspiegeling van wat er gedurende het hele jaar in Paard op muzikaal gebied gebeurd. Of je nu lekker gaat op hiphop, pop, rock, reggae, rnb of dance: Paard is je plek.
AlternativeDanceRapReggaeSoul/RnBWe Are PublicGratis
Archief
  • Beide Zalen
  • 18:30
  • 19:00

Voor de grote zaal hebben we een van de verrassingen van afgelopen seizoen gestrikt: de Nederlandse indiepopband Amber Arcades. Daarnaast maakt Nederlandse rapsensatie en multi-award winner BOEF zijn opwachting voor een kast van een show. De afterparty in de grote zaal wordt gehost door onze eigen welbekende 80s, 90s en nullies djs. Voor de leek die nog niet bekend is met het feest: dat wordt dus dansen, dansen en nog eens dansen op de lekkerste platen die in deze drie decennia zijn uitgekomen.

In de kleine zaal wordt het een hete bedoening met het Amsterdamse reggaecollectief The Dubbeez en de razendsnelle en stronteigenwijze surfrock van Hausmagger (met ex-Rembo & Rembo Ted Wesselo). Garant voor een bijzonder optreden staat r&b / jazz zangeres Jaskelis, die niet voor niets de Grote Prijs van Rotterdam won. Het feest gaat door tot in de kleine uurtjes met de vintage acid house van Palmbomen II, a.k.a. het solo project van Nederlandse houseproducer Kai Hugo waar drummachines en synthesizers de boventoon voeren. De nacht wordt afgesloten met heerlijke dj-sets van onze eigen lokale helden Twice Upon A Time en JEANS.

Op 1 september wordt niet alleen een nieuw seizoen ingeluid, maar is ook de opening van het vernieuwde Paardcafé. De verbouwing staat gepland voor deze zomer en de  transformatie wordt rigoureus aangepakt. Zo wordt het kleine podium vergroot, de bar vernieuwd, het geluid verbeterd, de entree versoepeld en kun je rekenen op nieuwe airco, garderobe en toiletten. Wil je meer weten over de verbouwing of zelf bijdragen: check dan nu: https://www.voordekunst.nl/projecten/5990-verbouwing-paardcafe-1. Op 1 september is de verbouwing klaar en wordt de opening gevierd met optredens van een aantal Paard van Stal-acts: van de dromerige soul van Nana Adjoa en de indieklanken van Pip Blom tot het creatieve hiphopcollectief BrandWerk. Het publiek kan dan voor het eerst een blik werpen op het compleet vernieuwde podiumcafe!

Paard over PAARD VAN STAL FESTIVAL

De videoclips van Palmbomen’s twee laatst EP’s ‘Memories of Cindy’ part 1 & part 2 zijn mijn lievelings videoclips van dit jaar! 80s galore at it’s best! Eva von der Assen,
Paard - Programmeur
De van de dansvloer losgezongen, haast geabstraheerde acidmelodieën zijn puur goud. Wat een held is Nederland rijker.

OOR over Palmbomen II