zaterdag 26 oktober 2019

NOUVELLE VAGUE

Bobbi

Het Franse collectief Nouvelle Vague brak ruim tien jaar geleden door met een concept dat insloeg als een bom: new wave-songs uit de 80’s in een bossa nova-jasje. Joy Division, Depeche Mode , The Sisters of Mercy en Dead Kennedy’s zoals je ze nog nooit eerder gehoord had op een Braziliaans ritme, met een zwoele chanteuse en een wel heel vaardige band. Zelfs skeptici moesten na het zien van een van hun shows toegeven: Bizarre Love Triangle klinkt ook wel heel lekker om op te loungen zo. Je ziet het op 26 oktober in PAARD.

Bossa NovaWe Are Public
Archief
  • € 30,00
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

Hun debuutalbum ‘Nouvelle Vague‘ uit 2004 is inmiddels een moderne klassieker geworden. Een veelzijdige plaat waarop geëxperimenteerd wordt met verschillende sounds, onder een sterk concept van post-punk en new wave die vertaald is naar easy listening en bossa nova. Onder leiding van het producer-duo Marc Collin en Olivier Libaux’s verkocht de band meer dan een miljoen platen en bracht het de Fransozen op plekken als de Royal Albert Hall en de Hollywood Bowl. Hun nieuwste album ‘Curiosities’ schijnt een nieuw licht op deze sessies, met nog nooit eerder uitgebracht materiaal waarop je songs vindt van The Smiths, Devo en zelfs U2.

Support: Bobbi
Bobbi is het alter ego van zangeres Margriet Planting, die bekend werd als bassiste van de band Zazi. Ze tourde van de Amerikaanse westkust en Canada tot Cape Town maar nu is het tijd om op eigen benen verder te gaan. Op 1 juli bracht ze haar debuutsingle Dans Mon Lit uit, met behulp van producer Reyn Ouwehand, die eerder nummers heeft geproduceerd met o.a. Vanessa Paradis en Benjamin Biolay. Op 26 oktober is ze te bewonderen als voorprogramma van Nouvelle Vague.