zaterdag 26 oktober 2019

NOUVELLE VAGUE

Het Franse collectief Nouvelle Vague brak ruim tien jaar geleden door met een concept dat insloeg als een bom: new wave-songs uit de 80’s in een bossa nova-jasje. Joy Division, Depeche Mode , The Sisters of Mercy en Dead Kennedy’s zoals je ze nog nooit eerder gehoord had op een Braziliaans ritme, met een zwoele chanteuse en een wel heel vaardige band. Zelfs skeptici moesten na het zien van een van hun shows toegeven: Bizarre Love Triangle klinkt ook wel heel lekker om op te loungen zo. Je ziet het op 26 oktober in PAARD.

Bossa Nova
Koop tickets
  • € 30,00
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 19:00

*incl € 2,50 servicekosten

Hun debuutalbum ‘Nouvelle Vague‘ uit 2004 is inmiddels een moderne klassieker geworden. Een veelzijdige plaat waarop geëxperimenteerd wordt met verschillende sounds, onder een sterk concept van post-punk en new wave die vertaald is naar easy listening en bossa nova. Onder leiding van het producer-duo Marc Collin en Olivier Libaux’s verkocht de band meer dan een miljoen platen en bracht het de Fransozen op plekken als de Royal Albert Hall en de Hollywood Bowl. Hun nieuwste album ‘Curiosities’ schijnt een nieuw licht op deze sessies, met nog nooit eerder uitgebracht materiaal waarop je songs vindt van The Smiths, Devo en zelfs U2.

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur