vrijdag 24 januari 2020

NEW COOL COLLECTIVE

Al meer dan een kwart eeuw grooven de mannen van New Cool Collective de sterren van de hemel. Moeiteloos shaken ze salsa, jazz, dance, latin, afrobeat en boogaloo tot een overheerlijke cocktail. Deze jazz pioniers weten niet alleen kleine alternatieve jazzcafés op hun kop te zetten, maar ook indrukwekkende internationale festivals zoals Roskilde, Fuji en Sziget, om maar even een kleine greep te nemen. Waar het collectief ook gaat, het laat een spoor van energie en funk achter.

afrobeatJazzLatinsalsa
Koop tickets
  • € 15,00
  • € 20,00
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

New Cool Collective vindt z’n roots in 1993 en telt inmiddels acht leden. De band wist jazz naar een jonger en breder publiek te brengen en heeft samenwerkingen met onder andere Guus Meeuwis, Tony Allen (Fela Kuti) en Typhoon op hun naam staan. In 2018 wisten ze nog de hand te leggen op een Edison Award en brachten ze hun negentiende (!) plaat uit. Een onvoorspelbaar collectief met één voorspelbare factor: een stilstaand publiek is uitgesloten.

New Cool Collective kan zo nog wel 25 jaar mee

Jan Vollaard voor NRC.nl

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een kado te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is een leuke crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur