zaterdag 27 januari 2018

NEW COOL COLLECTIVE

Het Nederlandse jazzdance ensemble New Cool Collective is het afgelopen jaar druk bezig geweest met het schrijven en opnemen van nieuw materiaal voor de opvolger van het in 2014 verschenen en alom geprezen album Electric Monkey Sessions. Speciaal voor hun nieuwe (18e!) album ‘Electric Monkey Sessions 2’, vernoemd naar de opnamestudio in Amsterdam Noord, trekt NCC dit najaar en in het voorjaar van 2018 het land in om te doen waar ze goed in zijn: zorgen voor een groot feest, waarbij het publiek geen kans krijgt om stil te staan en keer op keer verrast.

Archief

*incl € 2,50 servicekosten

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez, trompettist David Rockefeller en gitarist Rory Ronde. Na het in 2016 uitgebrachte album ‘The Things You Love’, zijn de heren terug met hun nieuwste album ‘Electric Monkey Sessions 2’. Een album vol met lekker in de oor liggende nummers, waarbij allerlei genres en invloeden in de mix gaan zoals funk, salsa, jazz, dance.

Het ensemble werd opgericht in 1993, aanvankelijk als het ‘live dans-vehikel’ van de toenmalige DJ Graham B, bekend van Neerlands eerste jazzdance. Dat het daarbij niet is gebleven mag duidelijk zijn. Inmiddels heeft de band ontelbaar vaak getourd door Engeland, Duitsland, de Benelux, Afrika, Canada, Rusland en Japan. Hierbij deed het niet alleen de hipste jazzclubs en festivals aan, de band stond ook op de meest gerenommeerde rock- en popfestivals zoals het Deense Roskilde Festival, Sziget in Hongarije, Fuji Rock in Japan, Lowlands in Nederland en het Camden Mix Festival en Aberdeen Alternative Festival in Engeland.

Een eclectische bende met een al even eclectische smaak die ze voluit verfijnen in de hier gepresenteerde songs. Een mix van ska, dub, reggae, maar ook funk en salsa komen erbij net als body rockers en head bouncers.

writteninmusic.com over Electric Monkey Sessions 2