NEW COOL COLLECTIVE

Jazz jazz jazz

vrijdag 20 december 2024

Het begint allemaal in 1993 in de Amsterdamse Soul Kitchen, waar Benjamin Herman en DJ Graham B samen op het podium staan. Terwijl Graham B platen draait, speelt Benjamin sax. Een unieke combinatie. Uiteindelijk leidt dit tot het achtkoppige New Cool Collective, een band die ontelbare keren heeft gespeeld in toonaangevende clubs en op festivals over de hele wereld, zowel in de vaste achtkoppige bezetting als als negentienkoppige bigband. Op 20 december staat deze geprezen jazzband in de Grote Zaal!

Voor liefhebbers van Orchestra Baobab, Bruut! en Eric Vloeimans Jazz
koop tickets
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 00:00
Nieuwsbrief

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller.

De afgelopen jaren is de band bezig aan een sterke serie releases. De imposante catalogus wordt aangevuld met albums als Electric Monkey Sessions 1 & 2, een bigband samenwerking met Orchestra Baobab saxofonist Thierno Koité en de quirky elektronische sounds op Dansé Dansé. Ook sleept de band in 2021 opnieuw een Edison Jazz nominatie in de wacht voor Trippin’ Redux. Een eerbetoon aan de samenwerking met Tony Allen, met hernieuwde versies van de opnamesessies die Allen en New Cool Collective hielden voor hun gezamenlijke album Trippin (2005).

NEW COOL COLLECTIVE

vrijdag 20 december 2024

koop tickets