donderdag 30 november 2017

NAVARONE

VENHILL

De rammende 70’s rock van Navarone is nu straffer dan ooit! Sinds ze in 2012 hun debuutplaat A Darker Shade of White uitbrachten stampten het vijftal alle grote festival plat, deden hetzelfde met prime time nationale TV, klopten Grolsch en Jack Daniels aan voor een commercial jingle en een documentaire en brachten ze 3 jetsers van platen uit. Ook met hun laatste plaat Oscillation bewijst de band wederom het rockgenre tot in de puntjes te beheersen.

Archief
  • € 13,50
  • € 16,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Hun debuut bleek een sterk visitekaartje dat zorgde voor lovende recensies en een groeiende fanbase. Na sterke optredens op Noorderslag en bij DWDD volgde een uitverkochte clubtour en speelde het vijftal op festivals als Concert at Sea,Paaspop, Appelpop, Zwarte Cross en het Hongaarse Sziget. In 2014 bracht de band naast de tweede plaat Vim and Vigor ook een live DVD uit waarop de elektrische instrumenten werden vervangen door akoestische varianten waarmee de Nijmegenaren een hele andere kant van zich lieten horen.

Begin dit jaar verscheen de nieuwste plaat, Oscillation: “Waar de eerste twee platen heel dynamisch, rond en warm klinken, waren we nu op zoek naar een vuistslag in je gezicht,” legt bassist Bram uit. “Buiten het rockbandje om is er veel percussie, een synthesizer, een orgel en er zijn orchestrale instrumenten.” Dat het de meest diverse plaat tot nu toe is betekent niet dat ze ook maar iets hebben ingeleverd van hun stevige rocksound. Integendeel. Verwacht duellerende gitaren, krachtige hoge vocalen en beukende drums. Voeg dit samen met een enorm energieke en sterke live-reputatie en je begrijpt waarom Navarone de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van Europa’s beste, breedste en meest gewaardeerde rock bands!

 

Support: VENHILL
Na 2 jaar voorspel is de Alphense Rock Band VENHILL klaar voor het echte werk, en dat werk begint behoorlijk lekker als support van een van hun inspiratie meesters NAVARONE. Veel aankloten, heel veel spelen en een uitverkochte release-show in Gebr. De Nobel hebben de eigen smoel van de band gevormd. Een smoel die zich beschrijft als Grunge-Rock meets Psych-Punk: harde, rauwe songs met gevoel voor catchy hooks en een beukend punk-hart. Achter spacende effecten toont zangeres Jaro het achterste van haar strot, ondersteund door edgy-backing vocals. Het is een beetje als de Psycho-Liefdesbaby van Soundgarden, John Coffey & Royal Blood! VENHILLL ragt, spuugt, duwt, trekt en giert zonder focus te verliezen. Zin om te moshen, springen en mee te schreeuwen? Ga helemaal uit je plaat, want zij doen dat ook!

Een fascinerend ambitieus album van eigen bodem dat zo ijzersterk is tegelijk zo internationaal klinkt dat het wel heel raar moet lopen dat het niet heel snel de wereld gaat veroveren

Written in Music over het album ‘Oscillation.’