NATION OF LANGUAGE

woensdag 16 november 2022 2022

Nation of Language komt op 16 november naar PAARD. De in Brooklyn gevestigde synthgoden arriveerde voor het eerst in 2020 als een van de meest belovende  nieuwe acts uit de recente geschiedenis, met slechts een handvol singles die al lof ontvingen van NME, FADER, Stereogum en Pitchfork. Geïnspireerd door de vroege new-wave- en punkbewegingen, verwierf de band al snel een reputatie voor het leveren van onconventionele gelukzaligheid en vestigden ze zich als heldere jonge sterren die opdoken uit een druk NYC-landschap. Hun debuutalbum was één van de meest geprezen albums van dat jaar – Introduction, Presence.

Het vermogen van de band om uptempo songs te combineren met een gezonde dosis sardonische melancholie maakte het een hoofdbestanddeel van de ‘Best of’-lijsten aan het einde van het jaar.

Voor liefhebbers van The Strokes, Goat Girl
archief
  • €21,00 *
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Hun vervolg in 2021, A Way Forward, heeft de band nog verder zien duwen in analoge elektronische landschappen terwijl ze een woeste energie kanaliseren op singles als ‘Across that Fine Line’ en ‘This Fractured Mind’. NME noemt het album al een ’true modern-day classic’ en Rough Trade als één van de beste albums van het jaar bestempelt, is de band in ’22 de headliner geworden van een reeks volgepakte shows, zowel in eigen land als internationaal.

Support: Mood Bored

Een existentiële crisis die voelt als een zomerbriesje. Met een eigen geluid vol poppy hooks, punky basslines en rauwe gitaren bestormt Mood Bored het indie-rock landschap. De drie vrienden uit Tilburg maken nostalgische liedjes over het vinden van je plek in een wereld waarin alles verneukt lijkt te zijn

“ The Brooklyn trio have built on their beautiful debut by drawing on the genre's early pioneers to make an instant synth-pop classic “

NME