MONOMYTH & SHAKING GODSPEED

Deze avond staat in het teken van krautrock/stonerrock band Monomyth en bluesrockband Shaking Godspeed.

vrijdag 10 april 2015 8355

Let op: komt u met de auto? In het weekend van vrijdag 10 tot en met zondag 12 april past Rijkswaterstaat het weefvak op de A4 tussen knooppunt Ypenburg en het Prins Clausplein aan. Klik hier voor meer info.Deze avond staat in het teken van krautrock/stonerrock band Monomyth en bluesrockband Shaking Godspeed.MonomythDeze krautrock/stonerrock band verlegt de genregrenzen door enerzijds zwaar te leunen op de diepe bas en heftige drums, en anderzijds in verfijnde lagen van gitaar en keys het nodige detail in de nummers te brengen. In december 2013 bewees Monomyth al een van de stevigste Haagse bands van de afgelopen jaren te zijn door als headliner een zinderende show te geven. Een nieuw album is onderweg: ‘Further’ heeft als onderliggend thema ‘beweging en reizen’, welke perfect past bij de spacende sound die deze heren voortbrengen.  

Alternative
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

‘Meeslepende riffs en donderende drums die gestaag toewerken van hoogtepunt naar hoogtepunt. Het is verslavend en trance opwekkend. ‘ – 3voor12 over Further

Shaking Godspeed
De opwindende en ongrijpbaar slim geconstrueerde psychedelische rock van Shaking Godspeed bracht de band al naar festivals als Sziget en zorgde ervoor dat grootheden als Deep Purple hen maar wat graag als voorprogramma opnamen. De eerste headline-tours en prime-time media-optredens kunnen inmiddels ook van de bucket list afgestreept worden. Na tijdelijke afwezigheid is Shaking Godspeed weer terug: in een nieuwe samenstelling (de band heeft een nieuwe bassist en een extra gitarist), met een nieuw album: ‘Welcome Back Wolf’.

‘…stuk voor stuk uitdagende en aanstekelijke composities.’ – Nu.nl over Welcome Back Wolf