MONDRIAAN JAZZ

zaterdag 14 oktober 2017 2017

Polsbandjes voor Mondriaan Jazz Festival kunt u afhalen aan de kassa van PAARD, Prinsegracht 12. 

Timetable
Klik hier voor de online timetable.

RAVI COLTRANE, FORQ, NATE SMITH & MEER
Niet alleen kleurt Den Haag dit jaar Mondriaan, ook klinkt de stad op 14 oktober naar de kunstvormen van de Nederlandse schilder. Het Mondriaan Jazz Festival #MJAZZ verspreidt zich die dag over het popdistrict en landt op verschillende locaties rond de Grote Markt in Den Haag, in het Paard, Koorenhuis en Humanity House.

De line-up van het Mondriaan Jazz Festival #MJAZZ barst van de gevestigde grootheden, maar houdt met de toevoeging van aanstormend (jazz)talent de muziek van de toekomst scherp in de gaten. Centraal staat de beruchte New Yorkse jazzscene en haar vele progressieve subculturen, waar Mondriaan gedurende zijn tijd in Manhattan ongetwijfeld eindeloos geïnspireerd door raakte.

 

Jazz
archief
  • Paard, Humanity House & koorenhuis
  • 14:30
  • 15:15
Nieuwsbrief

Op de line-up o.a. Ravi Coltrane, saxofonist en jep – zoon van John Coltrane, één van de meest bekende en belangrijkste jazz-saxofonisten allertijden. Hij brengt samen met het Amsterdam Mallet Quartet een unieke en éénmalige uitvoering ten gehore van Canto Ostinato, het magnum opus van de Nederlandse componist Simeon Ten Holt. Ook drummer Nate Smith, die dit jaar zijn eerste solo-album uitbracht, staat op het affiche. Zijn “ritmisch verbluffende staaltjes van slagwerkperfectie” (-Jazzine) maken dat hij o.a. Jose James en Michael Jackson onder zijn fans mag rekenen. Hooggespannen verwachtingen zijn er tevens van Forq die verantwoordelijk was voor één van de best verkochte cd’s op North Sea Jazz (’15).

Maak verder kennis met Evan Marien x Dana Hawkins (USA) en de Noorse nu-soul talenten van Rohey, en andere internationale toppers als Jaimeo Brown Transendence (USA), Mammal Hands (UK), Jamire Williams (USA) en de Indiase zangeres Ganavya Doraiswamy. Laatstgenoemde komt samen met Pianohooligan, een jonge Poolse pianist die als grootste talent van de nieuwe generatie wordt beschouwd en dan ook diverse prijzen binnensleepte (zoals 1e prijs Montreux Jazz Solo Piano Competition).

Niemand minder dan Ashley Kahn – Grammy-winnaar, jazz- historicus, jazz journalist en schrijver van biografieën van John Coltrane en Miles Davis – is aanwezig voor het houden van een aantal interviews. In het intieme Humanity House zal Ashley een live interview houden met Ravi Coltrane en praten over 50 jaar Coltrane, de nalatenschap van Ravi’s ouders (John & Alice Coltrane) en natuurlijk het speciale Canto Ostinato project dat hij vormgeeft op Mondriaan Jazz. Ook host Ashley een drummerstalk met Jaimeo Brown, Jamire Williams en Jason ‘JT’ Thomas.

Benieuwd naar de jazzplatencollectie van Mondriaan himself? Je vind deze in Humanity House. In het Filmhuis draait de documentaire Chasing Trane: the John Coltrane.

Het festival is een samenwerking van Good Music Company en PAARD met steun van de Gemeente Den Haag en verschillende fondsen.

“ Een album dat zich kenmerkt door synergie, schoonheid en optimisme. ... klinkt aangrijpend en oprecht. Een droomdebuut dat met zorg en liefde is gemaakt. “

Jazzine over Nate Smith