zaterdag 14 oktober 2017

MONDRIAAN JAZZ

MET RAVI COLTRANE, FORQ, NATE SMITH KINFOLK & MEER

Niet alleen kleurt Den Haag dit jaar Mondriaan, ook klinkt de stad op 14 oktober naar de kunstvormen van de Nederlandse schilder. Het Mondriaan Jazz Festival #MJAZZ verspreidt zich die dag over het popdistrict en landt op verschillende locaties rond de Grote Markt in Den Haag, in het Paard, Koorenhuis en Humanity House.

 

Jazz We Are Public
Koop tickets
  • €25* | combiticket Herfstfest (15 okt) €30*
  • Popdistrict: Paard, Grote Markt en meer
  • 15:00
  • 15:30

Excl. € 2,50 servicekosten*

De liefde die Piet Mondriaan voor jazz had, vertalen naar een internationaal muziekfestival, kan dat? En óf dat kan: de line-up van het Mondriaan Jazz Festival #MJAZZ barst van de gevestigde grootheden, maar houdt met de toevoeging van aanstormend (jazz)talent de muziek van de toekomst scherp in de gaten. Centraal staat de beruchte New Yorkse jazzscene en haar vele progressieve subculturen, waar Mondriaan gedurende zijn tijd in Manhattan ongetwijfeld eindeloos geïnspireerd door raakte.

Op #MJAZZ hoor je hoe saxofonist en zoon ván, Ravi Coltrane, een unieke en éénmalige uitvoering ten gehore brengt van Canto Ostinato, het magnum opus van de Nederlandse componist Simeon Ten Holt. Maak je kennis met Nate Smith KINFOLKS (USA), Evan Marien x Dana Hawkins (USA) en de Noorse nu-soul talenten van Rohey. En zie je internationale toppers als FORQ (USA), Jaimeo Brown Transendence (USA), Mammal Hands (UK), Jamire Williams (USA) en de Indiase zangeres Ganavya Doraiswamy.

Benieuwd naar de jazzplantecollectie van Mondriaan himself? Je vind deze in Humanity House. In het Filmhuis draait de documentaire Chasing Trane: the John Coltrane en gedurende het festival kun je interviews met verschillende artiesten verwachten.

Het festival is een samenwerking van Good Music Company en PAARD met steun van de Gemeente Den Haag en verschillende fondsen.

https://play.spotify.com/user/1183883587/playlist/4fjyvujazV9ts6XQRT9o3k?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 oktober

BAZART

Donkere indiepop in de moedertaal...

Koop tickets
Er is zeker meer dan ‘Goud’ wat blinkt in het inventieve repertoire van het Belgische Bazart, maar hun mantra ‘Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel’ kan bijna op een dekbedovertrek worden geborduurd. Henk Koolen,
Paard - Programmeur
OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.