zondag 28 oktober 2018

MITCH RIVERS

RELEASESHOW
Mitch Rivers (28) schrijft soulvolle folk & americana liedjes, gekenmerkt door zijn vertederende stemgeluid. Onder al die pastorale pracht sluimert echter een hongerige, rusteloze ziel. Zijn komende plaat mijmert tussen het vluchtige stadsleven en de open, uitgestrekte vlaktes.

De in Haarlem wonende muzikant speelde ooit in punkbands, maar raakte steeds verder in de ban van artiesten als Otis Rush, Jonathan Wilson en Ray LaMontagne. Zijn muziek sijpelt uit de poriën van de ziel: naakt, goudeerlijk, sexy en kwetsbaar. De blues blijft als waakzame schim hangen binnen de onberispelijke arrangementen van Rivers en zijn band.

Archief
  • € 10,00
  • € 12,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Op zijn debuut ontdoet Mitch Rivers zich definitief van het masker. Zijn honingzoete falset zoekt de hogere registers op, de oren strelend als liefkozende sweet nothings. Rivers smijt zijn oergevoelens rakelings en vol overgave op het canvas en dijnst daarbij niet terug van melancholiek. Ook kennen we hem natuurlijk van zijn samenwerkingen met Dewolff en Belle of Louisvolle, waar hij samen met zangeres Tess van der Zwet onderdeel van uitmaakt. Afgelopen zomer raakte hij harten op festivals als Paaspop, later dit jaar verschijnt zijn debuut: 28 oktober komt alles samen in onze Kleine Zaal.