zondag 14 mei 2017

MISTER & MISSISSIPPI

G A U S S

Mister and Missisippi heeft muzikaal een nieuwe koers en richting ingeslagen. Op het derde album ‘Mirage’ worden donkere synths, stevige bas en drums, geserveerd met majestueuze gitaarmelodieën en krachtige vocalen. Met sterke songstructuren en veel aandacht voor arrangement en productie kan dit album tot de verrassingen van 2017 gaan behoren.

Alternative
Archief
  • € 13,00
  • € 11,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Voor het opnemen trok de band zich vorige zomer een lange periode terug in Kytopia met producer Simon Akkermans. Uren, dagen en weken zijn besteed aan het realiseren van een coherente sound van songs die kunnen wedijveren met de beste wave-electro uit de jaren ’80. Op andere momenten treedt de band met open vizier ten strijde en is de sound meer lucide en transparant, zonder ook maar een moment saai en voorspelbaar te worden.

Met dit album slaat Mister and Mississippi geen nieuw hoofdstuk open, maar is het viertal begonnen aan een nieuw en ander boek. Dat zal ook gevolgen hebben voor de liveshows, waar de band een steviger geluid zal neerzetten, ondersteund door een meer dynamische visuele beleving. Daar heeft de band voldoende ervaring en bagage voor na diverse clubtours in binnen- en buitenland en festivalshows op onder andere Lowlands, Paaspop, Eurosonic Noorderslag, SXSW en Rolling Stone Weekender.

G A U S S

G A U S S  zijn Mati Le Dee en Emile Sertyn. Ze brengen atmosferische pop waarin elektronische klanken, klassieke melodieën en tribal ritmes elkaar uitdagen. De existentialistische songs schetsen escapistische landschappen, verlaten wouden en nachtelijke rooftochten. Maar in de eerste plaats gaat G A U S S  over verlangen.