donderdag 19 december 2019

MIDGE URE – 1980 – Vienna & Visage

Tiny Magnetic Pets

‘Reap the Wild Wind’, ‘Dancing With Tears in My Eyes’, ‘Love’s Great Adventure’ en uiteraard het tijdloze ‘Vienna. Als lid van zowel Ultravox als van Visage kun je Midge Ure met recht een sleutelfiguur in de New Wave noemen. In beide bands speelde hij een cruciale rol in de opmars van de synthesizers in populaire muziek. 2019 geldt als het jaar waarin het 40 jaar geleden is dat Midge Ure toetrad tot Ultravox, en samen met zijn Band Electronica brengt hij voor het eerst in 40 jaar tijd het gehele album ‘Vienna’ integraal naar het podium. Daarbij is dit ook de allereerste keer dat veel nummers van zijn eerste band Visage live te horen zijn. Zet het in je agenda: 19 december, PAARD.

new romanticNew Wavesynthpop
Archief
  • € 25,00
  • € 27,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Het einde van de 70’s was een roerige tijd in Groot Brittanie. Politiek en cultureel was er een grote verandering op komst, en ook de muziek doorstond een gedaantewisseling. De dominante gitaarsound van rock en punk nam een stapje terug, en synthesizers traden naar de voorgrond. Ure stond met meerdere groepen (o.a. The Richs Kids met oud-Sex Pistol leden en als gitarist in Thin Lizzy) in het centrum van de popmuziek, maar tussendoor vond hij ook tijd om een ander monumentaal moment vorm te geven in de muziekgeschiedenis. Samen met Bob Geldof schreef hij ‘Do They Know It’s Christmas?‘, wat op 25 november 1984 door 36 artiesten werd opgenomen en wereldwijd humanitaire hulp weer op de kaart zette.

Support: Tiny Magnetic Pets
Ieren Paula Gilmer, Sean Quinn en Eugene Somers vormen samen electropop band Tiny Magnetic Pets. Het trio deelde een fascinatie voor klassieke elektronische albums uit de jaren 70/80 en zo werd debuutalbum Return Of The Tiny Magnetic Pets geboren. Inmiddels heeft de band samenwerkingen met artiesten uit bands als Kraftwerk en The Killers op hun naam staan en derde album The Point Of Collapse staat op het punt van uitkomen. Op 19 december staan ze in het voorprogramma van Midge Ure.