MICHAEL PRINS

donderdag 21 december 2017 2017

Toen Michael Prins gekroond werd tot ‘Beste Singer-Songwriter van Nederland’ ging het snel. Er kwam een debuut album uit die in de top 10 van Beste Album top 100 terecht kwam en de bijbehorende tour was binnen no-time uitverkocht. Dit jaar komt alweer zijn 3e album uit, genaamd “It’s Murder, Guilty On Killing Sweet Emotion”.

archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Met het verschijnen van zijn derde plaat kiest Michael voor een andere benadering. Zo zegt hij zelf: “Ik was begonnen met het schrijven van een opvolger van ‘A Dreamer’s Dream…’, veel piano, nog zwaarder en intenser dan voorheen. Na 8 stukken heb ik alles aan de kant gegooid en ben helemaal opnieuw begonnen. Weg van de piano, één gitaar, weg van een uitvergroting van eerder werk en weg van een herhaling van zetten.” Wel kunnen we weer zijn zorgeloze liefdes teksten en een hoop ironie verwachten.

Op 15 september heeft hij zijn eerste single “She Makes These Streets Look Like A Hollywood Town” uitgebracht. En hij gaat natuurlijk met zijn nieuwe werk de concertzalen in, waar Paard niet ontbreekt.