vrijdag 18 oktober 2019

MERCY JOHN + Kerri Powers

Op 18 oktober zie je in het PAARD een double-bill van Mercy John en Kerri Powers, een regelrechte aanrader voor de liefhebbers van soulvolle Americana en country met een rauw bluesrandje.

Klinkt als Tom Petty & The Heartbreakers, Burce SpringsteenBluescountrysinger-songwriter
Koop tickets
  • € 12,00
  • € 14,50
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

Zoals zo vele muzikanten trekt Mercy John veel inspiratie uit de plek waar hij is opgegroeid. Het Nederlandse platteland heeft hem gemaakt tot de muzikant die hij is. ‘Mijn hele jeugd heb ik spelend doorgebracht in de bossen en velden bij mijn huis. Ik ben best beschermd opgevoed, ver van de grote buitenwereld’. Het blijkt een goede voedingsbodem te zijn voor Mercy John’s prachtige songs a la Tom Petty en Bruce Springsteen.

Kerri Powers is de ultieme one woman americana artieste die (delta)blues, folk en andere roots perfect samenbrengt in een indringende mix. (nu wel met begeleiding van BJ Baartmans en Gerco Aerts) Haar laatste plaat ‘Starseeds’ overtuigt met songs die staan als een huis, en prachtige steel en slide gitaar. Bovendien is Powers gezegend met een rauwe bluesstem die moeiteloos schakelt tussen folk, country en blues. ‘ door de bluesy inslag steekt het album ver uit boven modaal singer-songwriterniveau en bewijst Powers tot de besten te behoren.’ Aldus Popmagazine Heaven over ‘Starseeds’. Haar show in PAARD is met begeleiding van meestergitarist BJ Baartmans en bassist Gerco Aerts krijgt Kerri Powers natuurlijk des te meer ruimte voor haar meeslepende stemgeluid en indringende slide-gitaarspel.

‘Zijn akoestische spel, die gierende gitaren, dat altijd strakke tempo, die grootse dynamiek, die warme stem, die meehuilende lapsteel en als schouder dienstdoende Hammond, die oprechtheid in zijn woorden vol zelfkritiek - het is om te janken zo mooi.

Oor.nl