vrijdag 12 maart 2021

MEET THE URBAN PRO’S #8 LIVE ZOOM

Aanmelden voor deze livestream
Aanmelden voor de livestream kan tot 2 uur voor aanvang. Je ontvangt dan 1,5 uur voor de start de link naar de livestream per mail. Klik op de zwarte button rechts om je aanmeld ticket te halen.

CultuurSchakel en poppodium PAARD organiseren op 12 maart voor de 8e keer Meet The Urban Pro’s. Dit keer gaat het over muziekrechten en Music Rights on Tour vertelt je hier alles over, want is jouw muziek wel beschermd en weet jij voldoende over muziekrechten?

Urban meets pop | Music Rights on Tour

Het blijft voor veel muzikanten een bijna onmogelijke puzzel: muziek en recht. Zeker binnen de urban scene is de kennis hierover beperkt, maar ook voor de popscene is het vaak onbekend terrein. Moet bijvoorbeeld de hele creUw of band zich aansluiten bij Buma/Stemra? Krijg je voor optredens ook geld van Sena? En wanneer is het handig om lid te worden van NORMA? Om deze vragen te beantwoorden, organiseren CultuurSchakel en poppodium PAARD deze Meet The Urban Pro’s (MTUP) daarom samen met Popradar Academy en Music Rights on Tour.

Music Rights on Tour is een initiatief van Nederlandse rechtenorganisaties, waar alle expertise over muziekrecht samenkomt. Het programma bestaat uit presentaties van Silvia Biemans (Sena), Yacine N’Diaye (NORMA) en Esther Maijer (Buma/Stemra), waarna er tijd is voor vragen. Deze rechtenorganisaties beantwoorden al jouw vragen, samen met producer Jaap Wiewel aka Killing Skills.

Wie ontvangen vergoedingen vanuit auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, en wat moeten ze hiervoor doen? En hoe zit het nu precies met het naburig recht, wie ontvangt vergoedingen van NORMA en Sena? Welke rol iedere rechtenorganisatie speelt, komt deze avond uitgebreid aan bod. Het programma wordt zorgvuldig geleid door de moderator, dit keer niemand minder dan Martijn Crama!

talksurban
aanmelden
  • Gratis!
  • Online via Zoom
  • 17:45
  • 18:15

Programma

18:15 Inloop
18:20 Introductie sprekers
18:30 Start programma
Presentatie Sena door Silvia Biemans
Presentatie NORMA door Yacine N’Diaye
Presentatie Buma door Esther Maijer
Q&A Jaap Wiewel aka Killing Skills
20:00 Afsluiting

Na iedere presentatie kun je jouw vragen stellen aan de spreker.

Moderator: Martijn Crama

Martijn is artiestenmanager. De artiesten die hij vertegenwoordigt of vertegenwoordigde zijn TAPE TOY, IX, Bells of Youth, Stefany June, Krach, Florian Wolff en RubyQ. In 2018 verscheen het is eerste boek van Martijn: ‘Basisbagage’. Het boek is geschreven voor gedreven muzikanten bij het ontwikkelen van hun muziekidentiteit. Daarnaast doceert hij één dag in de week op het ArtEZ conservatorium op de Popacademie en MediaMusic afdeling. Naast dit werk kan je hem tegenkomen in panels – of leidt hij deze – commissies, jury’s en op plekken waar hij kennis kan delen.

Muzikale gast: Jaap Wiewel

Jaap Wiewel (1982) is de helft van het in Den Haag gevestigde producers en engineering team Killing Skills. In de afgelopen 15 jaar heeft Killing Skills haar naam kunnen vestigen in de nationale en internationale hiphop scene door te werken met artiesten als Jarreau Vandal, Full Crate, The Partysquad, Dret & Krulle, Steen, Joe Kickass en O.S.T.R. Met de laatst genoemde Poolse rapper O.S.T.R. heeft Killing Skills in de afgelopen 7 jaar meerdere multi-platinum platen geproduceerd en zijn zij uitgegroeid tot een van de meest gevestigde namen als producers in Polen. Onder de naam Killing Skills Academy organiseren ze verschillende lessen en cursussen op het gebied van producing en engineering bij instellingen zoals HiphopHuis, Haags Hiphop Centrum en Sound Education.

Aanmelden

Wil jij meer weten over muziekrecht? Meld je via het aanmeldformulier aan voor deze editie. Je ontvangt op 12 maart uiterlijk een uur voor aanvang, om 17.15 uur, een link om deel te nemen via zoom.