dinsdag 5 maart 2019

MASAYOSHI FUJITA

Anne Muller

Masayoshi Fujita is een Japanse componist uit Berlijn. Masayoshi leerde eerst hoe hij de drums moest bespelen, gevolgd door een uitgebreide vibrafoontraining om zijn eigen composities te maken en te spelen. Vastbesloten niet vast te houden aan traditionele vibrafoonstijlen of -technieken en theorieën van compositie, zoekt hij zijn eigen geluid van vibrafoon en nieuwe mogelijkheden waaruit betoverende muziekstukken ontstaan.

ambientklassiekneo-klassiekWe Are Public
Archief
  • € 20,00
  • Kleine zaal met zitplaatsen
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Masayoshi laat op zijn album niet alleen de vibrafoon horen, maar ook viool, klarinet en accordeon. De resulterende nieuwe geluiden, helpen om het vibrafoonspectrum uit te breiden zonder het intrinsieke karakter van het instrument te ondermijnen. Geïnspireerd door de stilte en de diepte van de mist, de bergen en de zwaartekracht binnenin, roept zijn muziek beelden, sferen, landschappen en verhalen op bij de luisteraar. Tegelijkertijd verkent hij de schoonheid van de vibrafoon en streeft hij naar de charme van de instrumenten. Zijn recente samenwerking met de Duitse elektronische muzikant Jan Jelinek kreeg veel aandacht van experimentele muziekfans over de hele wereld.

"Door de toetsen te beplakken met materialen als folie en metaal, en dankzij zijn niet traditionele speelwijze, geïnspireerd door jazz en elektronische muziek, verkent hij onbekende muzikale wateren."

Niels Waarlo over zijn nieuwe album ‘Apologues’

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een kado te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is een leuke crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur