woensdag 20 mei 2020

HEROES: MARTHA REEVES & THE VANDELLAS [uitgesteld]

Helaas is dit evenement per direct uitgesteld. Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet en het RIVM zullen tot 1 juni geen evenementen plaatsvinden in PAARD en Paardcafé. Op dit moment lijkt het er op dat we voor alle evenementen nieuwe data kunnen vinden. Gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Er wordt hier achter de schermen hard gewerkt om bezoekers van zoveel mogelijk informatie te voorzien en zo mogelijk de evenementen te verplaatsen. Paard houdt ticketkopers op de hoogte via de mail. Op de website en op onze socials houden we u op de hoogte van nieuws. Lees hier meer.

Soul. Motown
  • € 30,00
  • € 32,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

The Sound Of Motown featuring: Martha Reeves & the Vandellas (live on stage)

Martha Reeves & the Vandellas, één van de meest bekende acts van het invloedrijke platenlabel Tamla Motown uit Detroit, met een geluid dat je herkent uit duizenden. Denk maar eens aan Martha Reeves-klassiekers als ‘Heatwave’, ‘Jimmy Mack’, ‘Nowhere To Run’ en natuurlijk het on-ster-felijke ‘Dancing In The Street’.

Succesjaren
In de jaren zestig en zeventig grossierde Motown in hits. Meidengroepen als Diana Ross & The Supremes, The Velvelettes en The Marvelettes waren niet van de radio te slaan. Het succes voor Martha Reeves en haar Vandellas begon in 1963 met het nummer ‘Come And Get These Memories’. Hun volgende hit ‘(Love Is Like A) Heatwave’ haalde nummer 1 op de R&B-lijst. Hun grootste hit werd geboren in 1964 met ‘Dancing in the Street’. Het nummer is gecoverd door The Mamas and the Papas en Mick Jagger met David Bowie en wordt door sommigen gezien als het beste Motown-nummer ooit. Na dit grote succes volgden nog hits als ‘Nowhere to Run’, ‘Jimmy Mack’, ‘Quicksand’ en ‘I’m Ready for Love’.

Zo werden deze dames in de jaren zestig en zeventig een van de grote namen van Motown. Labelbaas Berry Gordy was samen met songschrijvers Holland-Dozier-Holland en studioband The Funk Borothers verantwoordelijk voor een niet aflatende stroom hits van artiesten als Diana Ross, The Temptations, Marvin Gaye, The Four Tops en natuurlijk Martha & the Vandellas en die de typische Motown Sound. Een sound die tot de dag van vandaag een grote inspiratie is voor vele artiesten. Tijdens het concert in het PAARD zal er dan ook zeker aandacht zijn voor de complete rijke Motown-historie.

Meezingen en dansen op Motown klassiekers
Rondom de show van Martha Reeves & the Vandellas op 20 mei zorgen The Banditas dat alle Motown klassiekers voorbij komen. Heerlijk meezingen met: ‘Papa was a Rolling Stone, I Heard it Through The Grapevine, Stop! In The Name of Love, My Girl en ga zo maar door. En na het concert kun je in de Kleine Zaal nog doordansen op soulklassiekers die door The Sissies en The Infaders op de draaitafels worden gelegd.Extra goed nieuws is dat je het lekker laat kunt maken, want de dag erna is het Hemelvaartsdag.

HEROES
In de aanloop naar ons 50-jarig bestaan in 2022 kiest Paard uit al haar programma’s 50 iconische artiesten die we als ‘Heroes’ bestempelen. Met dit label zetten we de artiesten in de spotlights die een belangrijke rol in de pophistorie spelen en plaatsen hen in muziek-historisch perspectief. Lees de bizarre weetjes, de anekdotes, persoonlijke verhalen en waarom nu juist deze artiest in Den Haag speelt. Iedereen kan meesparen met de originele Heroes-map! Het enige wat je hoeft te doen is de Paard Heroes map aan te schaffen voor €2,50. Kijk voor meer info op www.paard.nl/paard-heroes/

At 73, the Motown star has a classic and timeless appeal, and generates a dangerous amount of energy on stage.

The Guardian