Marco Santos & Friends #4

zaterdag 30 september 2017 2017

De Portugese drummer en componist Marco Santos maakt melodieuze, kleurrijke jazz en wereldmuziek met klassieke invloeden. Improviserend op emoties met een poëtische visie op een wereld waarin muziek de missie heeft mensen te verenigen. Van rustig en ingetogen, naar een geanimeerde swing: Santos neemt je mee op een innerlijke reis.

Santos studeerde conservatorium in zowel Lissabon als in Den Haag. Zijn liefde voor muziek deelt hij het liefst in gepassioneerde shows die hij, omringd met zoveel mogelijk muzikale vrienden, live neerzet. Dit keer neemt hij de volgende vrienden mee:

archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

Mónica Triga
Mónica Triga weet op spannende wijze het fado-segment breder te trekken en verweeft het naadloos met andere stijlen. De muzikale invloeden uit de voormalige Portugese kolonies brengen op natuurlijke wijze een zwoele bries en veel diverse ritmes in haar programma. Van diep, intens en melancholisch, naar pittige ritmes en uitbundige vrolijke thema’s die nog lang naklinken. Altijd oprecht gezongen, met ziel en een krachtige, warme sound die regelmatig staande ovaties uitlokt.

Jacqueline Fortes
Zangeres Jacqueline Fortes neemt een stukje Kaapverdië mee naar Paard. Het was Jacqueline’s moeder in Senegal die haar de fijne kneepjes leerde: zij vertelde haar de authentieke verhalen over haar land, leerde de eerste klanken op gitaar en dompelde haar vervolgens onder in de wereld van Saudade.

Ebou Gaye Mada
Als je opgroeit in Gambia, in een huis waarin het altijd gevuld is met artiesten, dan is je thuis één grote inspiratiebron. Zo ook in het leven van Ebou Gaye Mada. Hij zingt in Kebetu, een soort rap. Kebetu klinkt zo krachtig dat je ondanks de taalbarrière toch de belangrijke boodschap kunt voelen via de muziek. Ebou combineert de traditionele Sabarmuziek met zijn rijke ervaring met muziek van over de hele wereld; van mbalax tot kaseko, en van reggae tot jazz. Samen met zijn band creëert hij een platform voor positieve energie; hij verbindt mensen, ideeën, muziek en plezier. (bron: The Hague African Festival).