MARCIN WASILEWSKI TRIO

vrijdag 26 januari 2018 2018

Dit is een concert met zitplaatsen.

Marcin Wasilewski. Hij deelt zijn naam met een Poolse voetballer, maar als jazz-pianist weet hij net zo goed hoe je scoort. Samen met Sławomir Kurkiewicz en Michał Miśkiewicz vormt hij een virtuoos trio dat de ene na de andere award binnensleept, waaronder die voor ‘Beste Jazzartiest’, ‘Golden Album’, en ‘Album Of The Year’. Ook op het North Sea Jazz-festival vielen ze in de prijzen, ze mochten de Paul Acket Award in ontvangst nemen. Het is niet overdreven om te concluderen dat de groep zich mag scharen onder de beste jazzbands van dit moment.

Gepresenteerd in samenwerking met Projazz

archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

Iedere show raken zij het publiek met virtuoos spel in avontuurlijk gespeelde composities. Met het uitbrengen van het laatste album ‘Spark Of Life’ trakteren de heren je op een portie eigenzinnige lyrische jazz – een sound die naadloos past bij het label waar het is uitgebracht, namelijk het befaamde ECM-label.

“Gelijk al bij de eerste aanslagen op de piano van Wasilewski wist hij precies die vervoering te raken die zijn spel zo buitengewoon maakt. Hij is een man die de toetsen soms op een fluwelen manier weet te bespelen en daarmee alle emoties laat vloeien.”- WritteninMusic

 

“ Polish pianist Marcin Wasilewski’s trio is one of the best to appear on the European jazz scene in the past decade “

the Guardian