woensdag 27 februari 2019

MALFORD MILLIGAN

Door zijn krachtige, hese stem en zijn indrukwekkende voorkomen is Malford Milligan makkelijk te herkennen. Als zanger werd Milligan maar liefst 8 keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards. Oktober dit jaar heeft hij nog het album ‘’Life Will Humble You’’ uitgebracht. het is een album met songs zoals die vroeger alleen in de ‘Muscle Shoals’ en ‘Stax’ studio’s gemaakt werden; country songs met een soul benadering. De invloeden van soullegendes als Otis Redding, James Carr en Al Green zijn terug te horen, maar ook de sound van Tom Petty & The Heartbreakers en de nieuwe lichting Americana artiesten als Jason Isbell is hoorbaar.

americanaBluesSoul
Archief
  • € 20,00
  • € 22,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Als frontman van de band Storyville behaalde hij nationaal grote successen en ook samenwerkingen met de Nederlandse Jack Hustinx (frontman & oprichter Shiner Twins) werden lovend ontvangen, de mannen hielden er zelfs een optreden op het Amsterdamse North Sea Jazz festival aan over. Nu zijn de twee vrienden terug met een nieuw project “Malford Milligan & The Southern Aces” waarbij de sleutelwoorden soulful, rootsy, groovy, stripped-down, intense, organic en intimate zijn.

“Voor deze ‘Life Will Humble You’ kun je alleen maar superlatieven gaan gebruiken. Een album zo puur dat het je wel naar je strot gaat grijpen van vervoering.”

Rootsville, oktober 2018

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur