woensdag 11 september 2019

MAGNAPOP

Magnapop werd opgericht in het stadje Athens in de Amerikaanse staat Georgia. Het succes van de band begon in Europa waar ze meerdere festivalshows speelde. Al gauw begon hun succes over te slaan naar Amerika. Ze brachten verschillende albums uit bij PIAS, waaronder ‘Rubbing Doesn’t Help’. Na twee uiterst succesvolle tours in 2017 en 2018, keert de punk rock band Magnapop in september terug naar Nederland en België voor een tour. Op 11 september zie je ze in het PAARD!

Klinkt als The Breeders, Pixiesalternatiefpoppunkpunkpunk-rockrock
Archief
  • € 15,00
  • € 20,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Zangeres Linda Hopper en gitariste Ruthie Morris deden sporadisch nog duoshows, maar het duurde tot 2005 voordat de band met een nieuwe drummer en bassist terug kwam. In deze bezetting brachten ze het album ‘Mouthfeel’ uit. In 2012 kwam de originele bezetting van Magnapop weer bij elkaar en sloeg de vonk weer over zoals ruim 25 jaar daarvoor. En nu plukken we daar nog steeds de vruchten van! de innemende persoonlijkheid van zangeres Linda Hopper, de rauwe gitaar van Ruthie Morris en de stuwende, strakke ritmesectie met drummer David McNair en Shannon Mulvaney op bas zullen ook tijdens de aanstaande tour weer van het podium stuiteren en het publiek trakteren op een doorsnede uit het Magnapop-repertoire, waarbij de hits én uiteraard nieuw werk voorbij komen!

Harker
Vijf jaar lang sleutelde Harker aan hun EMOGAZE sound, met het ene been in popmuziek en het ander in de Gouden Eeuw van Dischord Records en 90’s Fuzz. Wat begon als het soloproject van Mark Boniface, groeide uit tot een vierkoppige tourmachine die podia opwarme voor onder anderen Beach Slang, Ducking Punches, Spanish Love songs en Red City Radio.