maandag 5 november 2018

MACY GRAY

De Amerikaanse R&B en soul zangeres, songwriter, producer én actrice Macy Gray, heeft geen introductie nodig. De carrière van Gray begon in 2000 toen ze naar LA verhuisde en na bijna 20 jaar weet iedereen nog steeds haar herkenbare, rauwe geluid er zo tussenuit te pikken. De zangeres bracht zes albums uit, werd voor vijf Grammy’s genomineerd en won er zelfs een! En dat is nog niet alles, haar debuutalbum ‘On How Life Is’ haalde multi-platina. De supersuccesvolle zangeres staat op 5 november bij ons in de Grote Zaal. Een kans om deze wereldster van dichtbij te zien…

Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Gray gaf haar eigen draai aan de neo-soulbeweging aan het eind van de jaren 90: geen schetterend koper of psychedelische gitaar, maar een ingehouden stijl met jazzy-begeleiders. De wereldhit ‘I Try’ betekende haar grote doorbraak. Macy Gray is niet alleen een gewild artiest bij het publiek, ze werkte samen met o.a. The Black Eyes Peas, Fatboy Slim, Eryka Badu én in 2016 met Ariana Grande! En haar talent voor muziek was niet het enige waar ze bekend om stond. Ook acteren ging Macy goed af. Ze speelde in bekende films als Spiderman, The Paperboy en Scary Movie 3.

Deze show is uitverkocht, maar er zijn nog wel tickets beschikbaar voor haar show in Tivoli Vredenburg, Utrecht. Klik hier voor tickets.

Veel hoeft Macy Gray, met haar expressieve mimiek, niet te doen om aantrekkelijk te zijn.

NRC