donderdag 12 oktober 2017

LUX DELIGHT

Dit is een concert met zitplaatsen.

In samenwerking met Music LX en Projazz presenteert Paard de crème de la crème van de Luxemburgse jazzscene tijdens Lux Delight. Met het modern jazz kwartet Pol Belardi’s Force en het Reis Demuth Wiltgen Trio, hebben we twee acts van wereldformaat op het podium staan.

Programma:
20:00 Reis Demuth Wiltgen
21:30 Pol Belardi’s Force

Archief
  • € 14,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Reis Demuth Wiltgen
Het trio Reis Demuth Wiltgen speelde voor het eerst in 1998 samen toen ze nog op school zaten. Pas in 2011 vormden de drie officieel een band: vanaf dat moment behoorden ze vrijwel onmiddellijk tot de top van de Luxemburgse jazz en speelden zij hun werk over de hele wereld. Eind 2016 brachten ze hun meest recente album getiteld Places in Between uit. Bij de presentatie van dit album speelde niemand minder dan Joshua Redman mee die geregeld composities van het trio speelt.

Michel Reis – piano
Marc Demuth – bas
Paul Wiltgen – drums

Pol Belardi’s Force
De muzikanten van Pol Belardi’s Force hebben hun volstrekt eigen benadering van hoe een modern jazz kwartet moet klinken. Het viertal heeft een brede muzikale achtergrond, zowel klassiek als jazz en omarmen net zo makkelijk pop, rock, hip-hop en elektronische muziek. Het resultaat is een frisse mix van moderne, geïmproviseerde muziek in originele eigen composities. Met sterke grooves, voortreffelijke harmonieën, lyrische melodieën en met slim gebruik van ruimte, spanning en loslaten spelen de heren met veel emotie, interactie en vooral plezier.

David Fettmann – alto saxophone
Jérôme Klein – piano
Niels Engel – drums
Pol Belardi – bass, compositie

This trio is a real discovery

Marlbank over Reis Demuth Wiltgen