LAURA PALMER & LIVE SKULL

zondag 18 februari 2024 2024

Laura Palmer omarmt Shoegaze met een snuifje aan moderne experimenten. Zij is een vierkoppige band, balancerend op schurende melodieën, zwevende drones en dromerige soundscapes. Het resultaat is een smeltende dystopische soundtrack, vervreemdend door de chaos denderend.
Laura Palmer’s debuutalbum ‘Exploding Head Syndrome’ is net kersvers van de vinylpers gerold.
Om dit te vieren biedt de band, in samenwerking met het Paard, haar vinyl baby aan voor een combiprijs van slechts €25,- voor LP + (toegang tot) de release show op zondag 18 februari. How cool is that?

LOKAAL
archief
  • €18,00 *
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Support: Live Skull

 

Live Skull ontstond aan het begin van de jaren 80 aan het einde van de legendarische New Yorkse No Wave scene en veranderde de agressie van uitgebrande post-punk in zware, gitaargedreven rock. Mark C en zijn medeoprichter, gitarist Tom Paine, werden geïnspireerd door de nihilistische geluiden van No New York en de dissonante muren van Glenn Branca en Rhys Chatham. Net als hun kameraden Sonic Youth en Swans uit Manhattan, trechterde Live Skull deze invloeden in harde muziek die melodie net zo belangrijk vond als anarchie. “We hielden van de herrie en de chaos in de No Wave bands,” zegt Mark.

Check hieronder ook nog even de video van de gloednieuwe single ‘Drive’