zondag 5 maart 2017 8361

KRS ONE & THE BEATNUTS

Tot onze spijt en buiten onze macht heeft Ultramagnetic MC's hun concert op 5 maart wegens omstandigheden gecancelled. De New Yorkse hiphop formatie The Beatnuts vervangt Ultramagnetic MC's. Een officiele verklaring en meer informatie over geld retourneren van gekochte kaarten kun je hier vinden.
Hip Hop-We Are Public
Archief
  • € 25,00
  • € 20,00
  • € 25,50
  • 12:00
  • 12:30

*incl € 3,00 servicekosten

Een natte droom wordt werkelijkheid voor liefhebbers van old-school hiphop: zowel hiphopkoning KRS-One als de New Yorkse hiphop legendes The Beatnuts staan zondag 5 maart in Paard van Troje. Vóór de optredens van deze grootheden wordt Mike Redman’s hiphop-documentaire ‘Sample: Not For Sale’ (8,7, IMDB) vertoond. Dit wordt een editie van Ultimate 88 Hip Hop Reunion voor in de boeken.

Tijdsschema
Kleine zaal:
13.30 uur: inleiding Mike Redman
13.45 uur: docuvertoning ‘Sample: Not For Sale’

Grote zaal:
15.00 uur: deuren open
16.00 uur: The Beatnuts
17.30 uur: KRS ONE

The Beatnuts
De in de jaren ’80 opgerichte hiphop formatie Beatnuts brengt al meer dan 25 jaar hiphop parels uit. Vanuit hun basis in Queens, New York maakten ze hits als Watch Out Now’ en ‘Off The Books’ en met al 10 albums op hun naam zijn ze niet meer weg te denken uit de hip-hop scene. Ook is de groep onderdeel van het ‘Native Tongue’ collectief, waar onder andere ook A Tribe Called Quest en Jungle Brothers onderdeel van zijn. Op 5 maart is het aan ons de eer om de heren te ontvangen: maak je klaar voor strakke flows, overheerlijke jazz-tempo beats en“positive-minded” lyrics. Don’t miss out!

KRS ONE
You better bow down, want deze man kun je gerust koning van het hiphop-landschap noemen. KRS One stond aan de wieg van de hip hop en ontpopte zich tot één van de meest gerespecteerde namen uit het genre. De New Yorker maakt bij zijn doorbraak direct indruk als frontman van de invloedrijke groep Boogie Down Productions, die op dat moment –  samen met Public Enemy – de scene domineert. In de jaren ’90 besluit hij solo verder te gaan. Hij flikt het dan wederom om enkel kwaliteit te leveren en hip hop juweeltjes uit te brengen waarbij hij politieke statements over old-school boom-bap beats spit. Onder andere de klassieker ‘Sound Of Da Police’ is daar het ultieme voorbeeld van.

Sample: Not For Sale
Vandaag kun je ook een exclusieve en eenmalige screening van de documentaire ‘Sample: Not For Sale’ verwachten, welke is geregisseerd door guerilla filmmaker Mike Redman. Deze zelden eerder vertoonde docu toont op unieke wijze de cultuur binnen het samplen in de hiphop wereld. Mike Redman lardeert zijn film voortdurend met visuele en auditieve knipoogjesen en laat o.a. ook Ultramagnetic MC’s en KRS One aan het woord. De docu krijgt een 8.7 op IMDB, dus grijp je kans om hem te zien!

The Ultimate ’88 Hip Hop Reunion
Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met The Ultimate ’88 Hip Hop Reunion. 1988 was een heel erg mooi jaar in de geschiedenis van het Hip Hop tijdperk. Elke zondagmiddag was het raak in het Haagse podium Paard van Troje. Vanuit heel Nederland kwamen Hip Hop fans bij elkaar om de unieke sfeer mee te maken. Jongens zoals Def Rhymes, Postman, All star Fresh en Deams waren vaste bezoekers. De nieuwste platen werden gedraaid door resident DJ Gizmo en er werd gedanst op Public Enemy, Kid & Play en Salt & Pepa. Uit de US kwamen artiesten zoals Jungle Brothers, KRS One, DJ Cash Money, Ice T, en Queen Latifah. Iedereen wilde er zijn en men praat er nog regelmatig over; wat een tijd! Uit de behoefte om deze hoogtijdagen te blijven vieren is The Ultimate ’88 Hip Hop Reunion geboren met als doel om eens per jaar (of vaker) dezelfde sfeer uit 1988 neer te zetten! Meer weten: www.facebook.com/hiphopreunion