KRIS BERRY

Prinses van de Soul komt met een nieuw album & tour

vrijdag 5 januari 2018 8364

Kris Berry werd eerder uitgekozen tot Radio 6 Soul & Jazz talent en stond in 2011 op het North Sea Jazz Festival. In 2012 verscheen haar succesvolle debuutalbum ‘Marbles’, waarmee ze niet alleen door Nederland tourde, maar ook langs Londen en Berlijn kwam. Na haar tweede plaat ‘Lovestruck Puzzles’ is het nu tijd voor haar 3e album.

archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

‘Berry Street’ kwam uit in mei en kreeg een vloedstroom aan lovende reacties en succes over zich heen. “Op Berry Street komen mijn herinneringen en dromen samen. Het laat zien wie ik ben, maar ook waar ik vandaan kom”. Zelf omschrijft Kris de plaat als ’90’s Gospel Pop’ en de enige manier om erachter te komen of dit klopt is om hem zelf te gaan beluisteren, wat meer dan een miljoen mensen al voor je hebben gedaan.

JARA
In maart van afgelopen jaar stond ze met haar betoverende, eigenzinnige liedjes al in Paardcafe, nu staat ze in de kleine zaal van Paard. Haar doordachte liedjes met een kwetsbare kern is geïnspireerd door de poëzie en de muziek van songwriters uit de jaren zestig en zeventig. Ze zingt met zuiver-kwetsbare stem de grootste zalen stil en ze staat inmiddels bij muzikanten bekend als de ‘Nederlandse Joni Mitchell’. Ze experimenteert met eigen gitaarstemmingen en schrijft diepe, eerlijke teksten die omhoog en omlaag dansen in het warme woud van haar akkoorden.