maandag 13 november 2017

KITTY, DAISY & LEWIS

Scarletinas

Kitty, Daisy & Lewis is ontstaan uit een spontane jam in een Londense pub, maar de band heeft inmiddels met hun mix van vintage country, r&b en blues de Engelse roots/rockscene al behoorlijke tijd aan hun voeten. Ook in Nederland is het Britse trio graag geziene gast: die vrolijkmakende rock’n roll liedjes deden het bijzonder goed op Lowlands en Pinkpop en verkochten ook steevast de Melkweg uit.

Archief
  • € 22,50
  • € 20,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Dat ze de muziek met de paplepel hebben ingekregen blijkt uit alles. Nonchalant wordt er na nagenoeg elk nummer gewisseld van instrumenten, die dan weer allemaal feilloos worden bespeeld. Drums, gitaar, toetsen, mondharmonica; you name it.

In 2005 brachten ze hun eerste single ‘Honolulu Rock and Roll’ uit en in 2008 zag hun self-titled debuut plaat het zonlicht, met onder andere die populaire cover van ‘Going Up The Country’ (Canned Heat).  “A hot, sweet pancake stack of danceable tracks”, zo noemde The Telegraph het opvolgende album ‘The Third’.

Nu is er een nieuwe plaat onderweg. “We didn’t have a plan when we went into the studio for this one, but it quickly turned out to be about rock & roll and having a good time.” Een ding is zeker: dit mag je niet missen!

Support: Scarletinas
In april 2016 lieten ze voor het eerst de scene schudden met een uitverkochte debuutshow in Camden’s Black Heart. Deze vier heren uit London produceert steigerende hooks, vuist-in-je-gezicht gitaarriffs en een enorme dosis eindeloze energie. Zes maanden na hun knallende debuut stonden ze door heel het Verenigd Koninkrijk  als support van The Rifels. Daarnaast stonden ze centraal in de reclame campagne ‘Hold True’ van Magners en brachten ze hun debuut single single ‘Walking On Water’ uit. Scarletinas krijgt alom lovende reacties op hun catchy songs en hun live performance waarmee ze de zaal laten springen. Op dit moment zitten ze in de studio en zijn ze keihard aan het werk aan hun tweede single ‘Walls Down’ die ze op 27 oktober zullen releasen. En met die single staan ze kort daarna in Paard als support van Kitty, Daisy & Lewis.

It grooves throughout their set, the band knows how to keep a high level of atention.

3voor12