vrijdag 23 maart 2018

KINGFISHER SKY

Beyond God

In 2017 is het 10 jaar geleden dat het debuutalbum van de Nederlandse progressieve rockband Kingfisher Sky werd uitgebracht. Dit heuglijke feit wordt gevierd met een splinternieuwe CD.

Archief

*incl € 2,50 servicekosten

De band onder leiding van drummer Ivar de Graaf (ex-Within Temptation) en zangeres Judith Rijnveld heeft inmiddels drie albums op haar naam staan. Het gezelschap bestaat uit topmuzikanten met verschillende achtergronden en is beïnvloed door o.a. Porcupine Tree, Kate Bush, Peter Gabriel, Pink Floyd en traditionele folkmuziek. In 2007 duikt de band de studio in met producersduo Jochem Jacobs (Textures) en Bouke Visser en nemen zij hun debuutalbum Hallway Of Dreams op. Het levert de band een enorme schare fans op in binnen- en buitenland. In 2010 volgt het tweede album Skin Of The Earth en in 2014 verschijnt het derde album Arms of Morpheus.

Na een succesvolle crowdfunding verwelkomen ze op 23 maart hun vierde studio album “Technicoloured Eyes” met een release party in het Paard. Zelf noemen ze het album ‘gevarieerder dan ooit’ en dat maakt ons heel benieuwd. We zullen het horen bij deze speciale release show. Kan je niet wachten? De nieuwe single Cornelia is onlangs uitgebracht. Een voorproefje op het album ‘’Technicolored Eyes’’.

Beyond God

Beyond God is een band die aan de atmosferische kant van de symfonische metal zit en wordt vergeleken met Evanescence, Within Temptation, Nightwish en Epica. De rustige keyboardpartijen en orkestraties op de achtergrond zorgen in combinatie met de stem van frontvrouw Meryl Foreman voor een bijzondere sfeer.