vrijdag 23 maart 2018

KINGFISHER SKY

Support: End Of The Dream

In 2017 is het 10 jaar geleden dat het debuutalbum van de Nederlandse progressieve rockband Kingfisher Sky werd uitgebracht. Dit heuglijke feit wordt gevierd met een splinternieuwe CD.

Hard
Koop tickets

*incl € 2,50 servicekosten

De band onder leiding van drummer Ivar de Graaf (ex-Within Temptation) en zangeres Judith Rijnveld heeft inmiddels drie albums op haar naam staan. Het gezelschap bestaat uit topmuzikanten met verschillende achtergronden en is beïnvloed door o.a. Porcupine Tree, Kate Bush, Peter Gabriel, Pink Floyd en traditionele folkmuziek. In 2007 duikt de band de studio in met producersduo Jochem Jacobs (Textures) en Bouke Visser en nemen zij hun debuutalbum Hallway Of Dreams op. Het levert de band een enorme schare fans op in binnen- en buitenland. In 2010 volgt het tweede album Skin Of The Earth en in 2014 verschijnt het derde album Arms of Morpheus.

Voor hun tien jarig bestaan kwam in januari 2017 de EP “To Turn the Tables” uit. Een EP van 1 nummer maar wel 1 van 10 minuten! Alles wat Kingfisher Sky bijzonder maakt verpakt in 1 episch avontuur. Deze is digitaal te verkrijgen via o.a. iTunes.

Op 20 oktober 2017 zal de inmiddels vierde CD van Kingfisher Sky worden gepresenteerd in Paard!

End Of The Dream
End of the Dream is een female-fronted metalband, opgericht in 2010 in ‘s-Hertogenbosch door gitaristen Armen Shamelian, Robin van Ekeren en zangeres Micky Huijsmans. In 2013 trad de Belgische drummer Pieter Driesen toe tot de band en een jaar later maakte bassist Tim van den Hooven de band compleet. De band maakt heavy, epische, melodieuze songs, geïnspireerd door bands als Evanescence en Dreamtheater. De afgelopen tijd heeft het vijftal samen met producer Joos van den Broek (Epica, After Forever, Xandria, Revamp) hard gewerkt aan hun tweede album waarvan onlangs de eerste single Until You Break werd uitgebracht. Het complete album verschijnt op 11 mei.

 

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.