donderdag 2 november 2017

KIM JANSSEN + DANGERS OF THE SEA

Singer-songwriter Kim Janssen werd geboren in Nederland, groeide op in Azië en tourt sindsdien over de hele wereld. In 2012 maakte hij zijn solodebuut met Ancient Crime, volgde het op met The Lonely Mountains en hield ons daarna jarenlang in afwachting. Eind vorig jaar was daar het prachtige Bottle Rockets, een betoverend ingetogen pianoliedje en een voorproefje op zijn prachtige plaat Cousins

Archief
  • € 16,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Op de nieuwe plaat Cousins heeft de folkmuziek plaats gemaakt voor grootser gearrangeerde, bijna symfonische pop. De muzikale aanpak doet denken aan die van Sufjan Stevens, terwijl tijdens de wat stevigere rockmomenten The National een duidelijke referentie is.

Dangers of the Sea
Je zou Dangers of the Sea een supergroep kunnen noemen. Want met leden van Scandinavische prachtbands als Saybia en Efterklang weet je dat er aan ervaring ging gebrek is bij deze nieuwe formatie. Toch is Dangers of the Sea het project van Andreas Bay Estrup. Een Deense singer/songwriter die, geïnspireerd door het werk van Neil Young en de jaren 60/70 folkmuziek, jarenlang liedjes voor zich zelf schreef. Toen het belletje ging naar zijn bevriende muzikanten van de eerder genoemde bands om de liedjes verder in te kleuren, kreeg Dangers of the Sea heel snel vorm.

Kim Janssen bracht zijn nummers soms met elf muzikanten waaronder drie blazers en drie strijkers. Eerder liet hij zijn band gerichte accenten aanbrengen in de nummers. Het resultaat was wondermooi.

DaMusic over het optreden op Best Kept Secret

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.