vrijdag 10 november 2017

KID CONGO & THE PINK MONKEY BIRDS

Fuz

Presented by Grauzone & Paard

Met een goed cv kan je het ver schoppen in deze wereld. Zeker wanneer je kan zeggen dat je speelde met The Gun Club, deel uitmaakte van The Cramps en meespeelde op de beste platen van Nick Cave and the Bad Seeds. Voor gitarist Brian Tristan, beter bekend onder het pseudoniem Kid Congo, was het na al die muzikale kilometers nu tijd om zelf eens in de spotlight te staan. Met zijn eigen band The Pink Monkey Birds bracht hij onlangs alweer de vierde langspeelplaat uit vol stampende Chicago-blues, sleazy rock en elementaire rockabilly.

garagepost-punkrock n roll
Archief
  • € 15,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Het meest legendarische album waaraan Kid Congo meewerkte, is het Gun Club-meesterwerk The Las Vegas Story. De mysterieuze junglesound van dit album heeft duidelijk een grote stempel gedrukt op het geluid van Kid Congo and the Pink Monkey Birds. Op de laatste plaat La Araña Es La Vida trekken Congo en kompanen hun sound nog een heel stuk breder. Opgenomen en live ingespeeld in een oude gymzaal in Kansas is dit misschien wel een van meest pure en fijnste rock ‘n’ roll platen van de afgelopen tijd. De rauwheid van The Stooges, het gemijmer van Tom Waits en rockabilly zoals alleen Elvis dat kon, je hoort het allemaal terug. Dit is rock ‘n’ roll in zijn oervorm: energiek, weird en meeslepend!

Fuz
All girl band Fuz komt mee voor je nodige ‘sugar-rush’: met hun energieke garagepunk zijn ze niet alleen ruig, ook een tikkeltje sexy en dé ideale supportact voor Kid Congo and The Pink Monkey Birds.

You can almost smell the spilled beer and feel the slippery puddles creeping from some long-leaking toilet as the beat goes on

Pure Rawk over La Araña Es La Vida