KENNY B

zaterdag 28 oktober 2017 2017

Met meer dan tien nummer 1 hits was Kenny B al een begrijp in Suriname, voordat hij in 2015 het Nederlandse muzieklandschap veroverde met zijn megahit ‘Parijs’. Maar liefst 23 weken stond de single in de to 40 waarvan 7 weken op 1. Het nummer groeide uit tot de meest succesvolle Nederlandestalige hit van het jaar.

Reggae
archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Van het leger tot Top Notch
Al sinds zijn achtste zingt Kenny B. Lange tijd voerde hij de band ‘Fransisco’ aan en maakte hij muziek in de toneelgroep van het Surinaamse Leger, ‘Mofo’. Toen hij op zijn 28e naar Nederland kwam, kwam zijn muzikale carrière pas echt op gang. Top Notch baas Kees de Koning was ook onder de indruk van de invalshoeken van Kenny’s teksten, de themathiek in de liedjes en de enorme ‘catchyness’. In het voorjaar zal Kenny B weer met een nieuwe single komen en later dit jaar met een nieuw album.

Ruben Annink
Ruben Annink is een Nederlandstalige singer-songwriter en was een van de kandidaten van het vierde seizoen van De Beste Singer Songwriter van Nederland. Hij haalt zijn inspiratie uit de grote Nederlandse zangers zoals; Andre Hazes, Guus Meeuwis en Blof, maar dit combineert met een vleugje urban en een eigentijdse sound. In 2016 bracht Annink samen met rapper Jonna Fraser en dj en vlogger Monica Geuze een single uit: Nu of Nooit. Zijn nieuwe EP goed zal nog dit jaar uitkomen en de single ‘Goed’ staat gepland voor 20 oktober.