donderdag 8 juni 2017

JW ROY & THE ROYAL FAMILY

Support: Pyke

Op zijn laatste album ‘Dry Goods & Groceries’ keerde JW Roy met veel succes terug naar zijn roots: de Americana. Op dit eerste Amerikaanse album in tien jaar brengt JW Roy de muziek waarmee hij zijn trouwe fanschare opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte. Het boek dat het album vergezelt geeft aan waar JW Roy zijn inspiratie vandaan haalde,  staat vol met verhalen over, fotografie en ander beeld van gekoesterde en vergeten singer-songwriters, outlaws en legendes.

Roots
Archief
  • € 15,00
  • € 13,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

JW Roy wordt alom gezien als de Americana vertolker van Nederland. Tijdens deze tour speelt hij met zijn band zijn nieuwe nummers, zijn oude hits (als Sixth Street en Deeper Shades) en klassiekers uit het Americana-oeuvre. o.a. Johnny Cash, Townes van Zandt en George Jones krijgen een JW Roy vertolking. En dat op volle kracht in een stomende country, soul en rock ’n roll show.

Pyke
Pyke (Pijke de Grood) is een Nederlandse songwriter met een krachtige stem en karakteristieke nummers; van catchy refreintjes tot psychedelische interludes. Pyke is te vergelijken met songwriters, zoals Patrick Watson en Sufjan Stevens. Daarbij laat hij zich inspireren door bands als Oasis en Tame Impala.  Onlangs stond de songwriter nog op Sniester waar hij een goeie indruk maakte op het Haagse publiek.

“De charismatische jongeling wekt indruk met sterke luisterliedjes die het midden vinden tussen het werk van Bob Dylan, Bon Iver en Jake Bugg”, aldus 3voor12 over zijn optreden op Sniester.

 

JW Roy overtuigt op Dry Goods & Groceries met ingetogen en traditioneel aandoende rootssongs (met Townes van Zandt als duidelijk voorbeeld), maar imponeert net zo makkelijk met spierballen rootsrock met Bruce Springsteen allure

Krentenuitdepop

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.