zaterdag 3 maart 2018

JOOLS HOLLAND & GUESTS with Ruby Turner & Louise Marshall


Jools Holland. Hij is niet alleen briljant pianist (speelt al vloeiend piano vanaf zijn 8e jaar) maar ook beroemd televisiepresentator van één van de meest invloedrijke t.v. programma’s van de wereld: ‘Later With Jools Holland’. Hier in schittert de Brit nu al tientallen jaren met een gigantische dosis flair – en bewijst hij telkens een uitmuntende neus voor muziek te hebben.

Dit is een event met zitplaatsen.

Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Zijn successen als muzikant begonnen echter al in de tweede helft van de jaren zeventig met de band Squeeze. Tegenwoordig produceert hij platen waarvoor zich rustig laat daarvoor omringen met de beste muzikanten ter wereld, die allemaal staan te popelen om met hem samen te werken. Deze avond neemt de beroemde Brit dan ook een vijfkoppige band mee met daarin o.a. zijn boogiewoogie-queens (lees: gouden strotten) Ruby Turner & Louise Marshall. In deze formatie weet hij een sfeer op te roepen die van de grootste zalen nog iets intiems maakt: kun je nagaan wat er in onze zaal staat te gebeuren.

Jools Holland neemt niemand minder mee dan Britse singer-songwriter Beth Rowley! De zangeres combineert R&B, jazz, soul en pop op haar eigen manier, en dat blijft niet onopgemerkt. Het is dan ook niet voor niks dat ze met grote namen heeft getoured zoals Enrique Iglesias, Ronan Keating en Katie Melua.

Enter soul. Enter blues. Enter gospel. Enter Jools Holland!

Subliem, swingend, pakkend, groovy, kwetsbaar, uitbundig.

Bluesmagazine