woensdag 21 november 2018

JOHN PARISH

Torii

Twee keer werd hij voor de prestigieuze Ensor genomineerd en als producer won hij de Mercury Prize. Jep, John Parish is niet alleen een buitengewoon getalenteerde artiest, maar ook componist en producer die de afgelopen twintig jaar bijdroeg aan meer dan 50 albums, waaronder die van Eels en als sidekick van PJ Harvey. Wanneer meneer Parish solo aan de slag gaat, wil hij zijn luisteraars vooral een een intens luisteravontuur bieden. Zijn dit jaar uitgebrachte album ‘Bird Dog Dante’ klinkt als de soundtrack van een denkbeeldige moderne film-noir en laat direct zien hoe artistiek integer hij blijft als solo-artiest.

 

alternative rockfolk
Archief
  • € 22,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Zijn fraaie instrumentale werken, folk-liedjes en alternative-songs hadden zo een gezamenlijk experiment van Tindersticks en The Bad Seeds kunnen zijn. De pers is in ieder geval laaiend enthousiast over zijn sound: “It hops around from elliptical soundscapes to bright pop songs to surfy psychedelia to brashly incisive rock, just as its progenitor does, and it’s an engaging if discontinuous ride,” aldus Dusted Magazine.

Support: Torii
Met een flinke bak inspiratie van acts als Air, Last Ex en Radiohead bracht de Nederlandse band Torri onlangs hun EP ‘Submerged’ uit, een plaat vol gelaagde nummers dat rechtstreeks te maken heeft met het gevoel van isolatie – het gevoel dat je jezelf langzaam verliest in onwerkelijkheid. Op 21 november is Torii het voorprogramma van John Parish.