JOE GIDEON

dinsdag 3 maart 2020 2020

Singer-songwriter Joe Gideon is een meester in krachtige, lyrische en post-financiële Engelse crisis-blues. Tijdens zijn tour (als onderdeel van Joe Gideon & The Shark), ontmoette de artiest Jim Sclavunos van the Bad Seeds. Hij nodigde Jim uit om bij te dragen aan zijn soloalbum Versa Vice, uitgebracht in 2016. Het album kreeg lovende recensies en dus besloten de mannen samen met muzikante Gris-De-Lin een album te maken onder het Clouds Hill-label: eind januari komt Armagideon uit. Verwacht teksten over tijdreizen, primitieve gelukzaligheid en reptielenmensen. Op 3 maart 2020 komt hij het album samen met de twee muzikanten ten gehore brengen in het Paardcafé.

Voor liefhebbers van Nick Cave Blues singer-songwriter
archief
  • Paard op Hol: Paardcafe
  • 20:30
  • 21:00
Nieuwsbrief

Joe Gideon kwam voor het eerst onder de aandacht met zijn band Bikini Atoll in 2003. Ze brachten twee albums uit, waarna Joe besloot zijn ambacht als songwriter en tekstschrijver aan te scherpen en samen met zijn zus de tweedelige band Joe Gideon & The Shark te vormen. Het duo bracht twee albums uit en tourde met Seasick Steve en Nick Cave & The Bad Seeds door volle zalen in het Verenigd Koninkrijk. In 2012 gingen de broer en zus ieder hun eigen weg.

“ Somehow they’ve alchemised an epic album from the hypnotic voodoo blues of The Gun Club, the shamanic gabbling of Patti Smith and some damn good gags. “

NME